Convé tenir present que l'emperador, tot i ser considerat peix blau, pertany a la categoria dels peixos semigrassos. La proporció de greixos -la majoria insaturats- és d'un 4%, la meitat que el salmó, una proporció encara més inferior si el comparem amb el verat o el seitó.
Preparació
- Peleu les cebetes tot retirant-ne el mànec si són tendres.
- Renteu els tomàquets i talleu-los per la meitat tot prement-los una mica per treure’n el suc.
- Renteu els talls d’emperador i eixugueu-los abans de passar-los per la paella o una cassola plana amb un raig d’oli d’oliva, 2 min per cada costat.
- Retireu els talls i canvieu l’oli abans de fer-hi coure les cebetes a foc mitjà i sense que agafin color. Quan ja estiguin translúcides, incorporeu-hi els talls d’emperador al damunt i, al voltant, els mitjos tomàquets cherry amb la pela a sota.
- Regueu-ho amb el vi, afegiu-hi el manat d’herbes aromàtiques i el pebre vermell i salpebreu-ho amb moderació. Tapeu l’atuell i deixeu coure, a foc ben suau, 15 min. Cap al final, si s’escau, rectifiqueu de sal i retireu-ne el manat d’herbes abans de servir-ho a taula.