Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Talleu les albergínies a rodanxes no gaire fines, poseu-les en un colador i cobriu-les amb unes cullerades de sal grossa, perquè perdin el gust amarg. Deixeu-les 30 min i esbandiu-les.
  2. Talleu els pebrots a trossos grossos; el bròcoli, a branques; la carbassa, a quadrats; les cebes, a quarts, i el carbassó i les pastanagues, a rodanxes. Les mongetes, partiu-les per la meitat.
  3. Coeu les verdures en cassoles diferents: les albergínies, a la primera; la pastanaga en una olla a part, perquè és la verdura més dura, i el carbassó, la carbassa, les mongetes, el bròcoli i els pebrots, a la tercera.
  4. A cada cassola, afegiu-hi una ceba a quarts, un gra d’all i dues fulles de llorer.
  5. Cobriu cada cassola amb 2/3 d’aigua i 1/3 de vinagre. Les verdures han de quedar cobertes de líquid. Poseu-les al foc i vigileu que les verdures quedin cuites però grenyals. Escorreu-les.
  6. En un recipient de vidre, aneu-hi posant les verdures per capes, afegint-hi sal, pebre en gra, herbes de Provença, rodanxes d’all i fulles de llorer. Banyeu-ho amb oli i continueu fent capes de verdures, repetint entre cadascuna les herbes, l’oli, l’all i el llorer. Les verdures han de quedar submergides en el líquid.
  7. Tapeu-ho i reserveu-ho a la nevera. Es conserva perfectament molts dies.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: