Què cuinar La Vanguardia

El mes d’octubre les noies de Memòries d’una cuinera ens proposen preparar un arròs amb llet. La meva aportació és una variació moderna d’aquestes postres tan tradicionals.

Els que ja em coneixeu sabeu que l’arròs amb llet a casa no ens entusiasma. El trobo massa embafador, pastós i m’atipa molt, amb una cullerada ja en tinc prou. Per això he volgut transformar-lo en unes postres més lleugeres i amb una textura ben diferent: esponjosa amb l’escuma i doblement cruixent amb la teula i l’arròs inflat. El resultat ens ha agradat molt, la prova és que tothom ha repetit!

Preparació

  1. Per a l’escuma: hidrateu la gelatina en aigua freda. Coleu l’arròs amb llet esprement-lo bé per tal de treure'n tota la llet. En total necessitem 300 g de llet. Escalfeu una petita part d’aquesta llet i foneu-hi la gelatina escorreguda.
  2. Barregeu la gelatina amb la resta de llet i ompliu el sifó. Carregueu-lo amb una càpsula de gas i reserveu-ho a la nevera un mínim de 4 h.
  3. Per a la teula: barregeu la mantega fosa (però no calenta) amb la resta d’ingredients. Repartiu porcions de massa ben fines sobre un paper de forn i repartiu-hi uns grans d’arròs inflat per sobre.
  4. Coeu-ho a 200 ºC fins que es comenci a daurar. Traieu-ho del forn i ràpidament abans no es refredin doneu-los la forma desitjada.
  5. Per servir-ho, repartiu a les copes una mica d’escuma i decoreu-ho amb la teula.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 oct

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

18 oct

El cistell de tardor d'A Taula

Tasta la tardor és una de les moltes activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu X aniversari. En...

20 oct

VIII Mercat de Mercats

Entre els dies 20 i 22 d’octubre, l’avinguda de la Catedral s’omple de gastronomia i productes...

30 set - 21 oct

Oktoberfest de Calella 2017

Com ja és tradició, el mes d’octubre és el mes de la cervesa a Calella (Maresme). L’Oktoberfest...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto