Què cuinar La Vanguardia

El mes d’octubre les noies de Memòries d’una cuinera ens proposen preparar un arròs amb llet. La meva aportació és una variació moderna d’aquestes postres tan tradicionals.

Els que ja em coneixeu sabeu que l’arròs amb llet a casa no ens entusiasma. El trobo massa embafador, pastós i m’atipa molt, amb una cullerada ja en tinc prou. Per això he volgut transformar-lo en unes postres més lleugeres i amb una textura ben diferent: esponjosa amb l’escuma i doblement cruixent amb la teula i l’arròs inflat. El resultat ens ha agradat molt, la prova és que tothom ha repetit!

Preparació

  1. Per a l’escuma: hidrateu la gelatina en aigua freda. Coleu l’arròs amb llet esprement-lo bé per tal de treure'n tota la llet. En total necessitem 300 g de llet. Escalfeu una petita part d’aquesta llet i foneu-hi la gelatina escorreguda.
  2. Barregeu la gelatina amb la resta de llet i ompliu el sifó. Carregueu-lo amb una càpsula de gas i reserveu-ho a la nevera un mínim de 4 h.
  3. Per a la teula: barregeu la mantega fosa (però no calenta) amb la resta d’ingredients. Repartiu porcions de massa ben fines sobre un paper de forn i repartiu-hi uns grans d’arròs inflat per sobre.
  4. Coeu-ho a 200 ºC fins que es comenci a daurar. Traieu-ho del forn i ràpidament abans no es refredin doneu-los la forma desitjada.
  5. Per servir-ho, repartiu a les copes una mica d’escuma i decoreu-ho amb la teula.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 ago

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

24 ago

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

25 ago

Contalles del Delta

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet,...

24-26 ago

VI Tast de Jazz a Torre Llauder

Un any més, la vil·la romana de Torre Llauder de Mataró, un dels jaciments romans més destacats...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto