Consells de cuina La Vanguardia

Ja fa dies vam anar al taller d’en Pep Nogué a l’Espai Consum del Bonpreu, que ens va fer un monogràfic dedicat als dolços de cullera. La classe va ser molt interessant, ja que, en total, en Pep va preparar set receptes diferents que es podien combinar entre elles perfectament: una salsa de taronja i menta fresca, una escuma de llet de coco, una crema muntada de gingebre, una crema de peres, una gelatina de Campari, una salsa toffee i uns garapinyats. Com a mostra, ens va fer uns quants emplatats amb diverses combinacions per donar-nos idees de possibles presentacions. Sensacional!

Una de les coses que em va sorprendre més va ser una de les més senzilles que ens va explicar: consisteix a tenir al congelador un tall de poma àcida i ratllar-la directament al plat al moment de servir. Fa un efecte de núvol molt bonic i té una textura en boca sensacional, talment com si mengessis una cullerada de neu pols amb gust de poma. Ho vaig trobar senzillament genial!

Preparació

  1. Per a la salsa toffee: feu un caramel amb el sucre i l’aigua fins que tingui un color daurat. Aboqueu la nata calenta sobre el caramel, amb compte que no esquitxi. Barregeu-ho bé i bulliu-ho fins que es fongui tot el caramel. Traieu-ho del foc i reserveu-ho.
  2. Per a l'escuma de llet de coco: diluïu la llet de coco amb la nata i el sucre. Coleu-ho amb un colador fi i ompliu un sifó. Carregueu-lo amb dues càrregues de N2O i reserveu-lo a la nevera.
  3. Munteu les copes amb una petita capa de toffee al fons, una capa d’escuma de llet de coco i una capa amb la poma àcida congelada ratllada al moment de servir-ho.
     

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 gen

Les algues a la cuina

En aquest taller podeu conèixer de prop els diferents tipus d’algues. Veure les característiques...

19-22 gen

34a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica

La 32a Mostra Comercial i Agrícola i la Festa Major d'Hivern 2018 de Sant Vicenç dels Horts presenta...

23 gen

Taller de suflés

En aquest taller, de 20.15 a 21.45 h, aprendreu a fer aquesta delícia lleugera. S'explicaran tots els secrets...

24 gen

Taller de cuina mexicana

Descobriu en aquest taller l’autèntica cuina mexicana, els orígens, els processos i sobretot el...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto