Què cuinar La Vanguardia

Aquest mes les noies de Memòries d’una Cuinera ens proposen participar amb una recepta de natilles. La meva aportació és una escuma de sifó feta amb unes natilles aromatitzades amb cardamom verd.

El sifó és un estri que dóna molt de joc però que a la majoria de cuines casolanes està infrautilitzat; queda arraconat al fons d’un armari i només surt en àpats especials. En canvi, a mi m’agrada fer-lo servir sovint, ja que et permet elaborar postres vistoses que es preparen en un moment. Fins i tot més ràpides de fer que una bona i senzilla macedònia…

Les natilles d’avui les he aromatitzat amb cardamom verd, una espècia poc coneguda aquí però molt comuna a la cuina asiàtica i àrab. Amb les espècies em passa una cosa ben curiosa: agafo afecte a una espècia concreta i durant una temporada la poso a tot arreu. Recordo amb nostàlgia les temporades de l’anís estrellat, el gingebre, el curri o la fava tonka… Ara ja us podeu imaginar que és el torn del cardamom verd.

Preparació

  1. Infusioneu la nata amb el cardamom verd i la pell de taronja. Coleu-ho.
  2. Feu una crema anglesa amb la nata, el sucre i els rovells. Deixeu-la refredar.
  3. Ompliu un sifó de ½ litre i carregueu-lo amb una càrrega de gas N2O.
  4. Reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 ago

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

24 ago

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

25 ago

Contalles del Delta

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet,...

24-26 ago

VI Tast de Jazz a Torre Llauder

Un any més, la vil·la romana de Torre Llauder de Mataró, un dels jaciments romans més destacats...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto