Consells de cuina La Vanguardia

Aquest mes les noies de Memòries d’una Cuinera ens proposen participar amb una recepta de natilles. La meva aportació és una escuma de sifó feta amb unes natilles aromatitzades amb cardamom verd.

El sifó és un estri que dóna molt de joc però que a la majoria de cuines casolanes està infrautilitzat; queda arraconat al fons d’un armari i només surt en àpats especials. En canvi, a mi m’agrada fer-lo servir sovint, ja que et permet elaborar postres vistoses que es preparen en un moment. Fins i tot més ràpides de fer que una bona i senzilla macedònia…

Les natilles d’avui les he aromatitzat amb cardamom verd, una espècia poc coneguda aquí però molt comuna a la cuina asiàtica i àrab. Amb les espècies em passa una cosa ben curiosa: agafo afecte a una espècia concreta i durant una temporada la poso a tot arreu. Recordo amb nostàlgia les temporades de l’anís estrellat, el gingebre, el curri o la fava tonka… Ara ja us podeu imaginar que és el torn del cardamom verd.

Preparació

  1. Infusioneu la nata amb el cardamom verd i la pell de taronja. Coleu-ho.
  2. Feu una crema anglesa amb la nata, el sucre i els rovells. Deixeu-la refredar.
  3. Ompliu un sifó de ½ litre i carregueu-lo amb una càrrega de gas N2O.
  4. Reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

25 feb

La Ruta del Xató

La Ruta del Xató és un aventura que combina gastronomia, vins, paisatges i aventura. El...

25 feb

La Ruta del Xató

La Ruta del Xató és un aventura que combina gastronomia, vins, paisatges i aventura. El...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto