Què cuinar La Vanguardia

Aquest mes les noies de Memòries d’una Cuinera ens proposen participar amb una recepta de natilles. La meva aportació és una escuma de sifó feta amb unes natilles aromatitzades amb cardamom verd.

El sifó és un estri que dóna molt de joc però que a la majoria de cuines casolanes està infrautilitzat; queda arraconat al fons d’un armari i només surt en àpats especials. En canvi, a mi m’agrada fer-lo servir sovint, ja que et permet elaborar postres vistoses que es preparen en un moment. Fins i tot més ràpides de fer que una bona i senzilla macedònia…

Les natilles d’avui les he aromatitzat amb cardamom verd, una espècia poc coneguda aquí però molt comuna a la cuina asiàtica i àrab. Amb les espècies em passa una cosa ben curiosa: agafo afecte a una espècia concreta i durant una temporada la poso a tot arreu. Recordo amb nostàlgia les temporades de l’anís estrellat, el gingebre, el curri o la fava tonka… Ara ja us podeu imaginar que és el torn del cardamom verd.

Preparació

  1. Infusioneu la nata amb el cardamom verd i la pell de taronja. Coleu-ho.
  2. Feu una crema anglesa amb la nata, el sucre i els rovells. Deixeu-la refredar.
  3. Ompliu un sifó de ½ litre i carregueu-lo amb una càrrega de gas N2O.
  4. Reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 oct

El cistell de tardor d'A Taula

Tasta la tardor és una de les moltes activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu X aniversari. En...

18 oct

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

20 oct

VIII Mercat de Mercats

Entre els dies 20 i 22 d’octubre, l’avinguda de la Catedral s’omple de gastronomia i productes...

30 set - 21 oct

Oktoberfest de Calella 2017

Com ja és tradició, el mes d’octubre és el mes de la cervesa a Calella (Maresme). L’Oktoberfest...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto