Consells de cuina La Vanguardia

L’Enric, de Samfaina d’Arts, ens va fer la proposta d’organitzar un MEME dedicat a la Montserrat Seguí, autora del llibre 'Cuinar és senzill', un dels primers llibres de cuina que hem tingut alguns de nosaltres. Curiosament, m’he adonat que d’aquest llibre he fet forces receptes de primers o segons plats, però cap recepta de postres. Imperdonable! Doncs amb aquestes postres d’avui corregeixo aquest greu error i participo al MEME Cuinar és senzill.

M’ha costat molt triar la recepta, ja que el llibre dedica més de 100 pàgines a receptes de postres. Però al final m’he decidit per un pastís fresc amb fruita, que és el que ve més de gust amb la calor que fa aquests dies. El nom de la recepta m’ha acabat de decidir, l’he trobat molt poètic. El resultat és un pastís poc dolç i molt fi, fresquet, de textura suau i amb un gustet de pinya deliciós…

Preparació

  1. Escalfeu 100 ml de suc de pinya i desfeu-hi un full de gelatina (uns 2 g), remullada i ben escorreguda.
  2. Aboqueu-la en un motlle rectangular de cake, mullat, i col·loqueu-lo entremig de gel; quan s'hagi pres poseu-hi 3 rodanxes de pinya, ben juntes, i, en els buits, cireres confitades.
  3. Prepareu una crema de bavaresa, feta amb els rovells d'ou, el sucre, la resta de suc de pinya, la llet i la gelatina; poseu-la entremig del gel i, quan comenci a espessir-se, incorporeu-hi la nata i la pinya restant, tallada ben petita.
  4. Aboqueu-la en el motlle sobre les rodanxes de pinya, i deixeu-lo a la nevera. Per treure el pastís del motlle, introduïu-lo uns segons en aigua tèbia, aboqueu-lo i deixeu-lo una estona a la nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

La geografia de la cuina italiana

La cuina italiana es caracteritza per una increïble varietat de plats i sabors. Aquest...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24-25 feb

Fira de la Mel

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto