Preparació
- Per a l’esponja: tritureu tots els ingredients 3 min, fins a obtenir una crema llisa i homogènia. Poseu la crema en un sifó i afegiu-hi dues càrregues de gas.
- Ompliu la base d’un got de plàstic, la meitat del got, amb l’escuma d’ametlla, i coeu-ho al microones 20 s.
- Deixeu-ho amb el got a l’inrevés, perquè no es desinfli l’esponja, 2 h, a la nevera.
- Per al sabó: tempereu la xocolata amb la mantega al bany maria. Barregeu-ho bé, fins a obtenir una massa de trufa. Poseu la massa en motlles de forma circular i deixeu-ho refredar.
- Coeu la nata amb una mica de vainilla. Un cop s’espesseixi la nata, afegiu-hi un parell de cullerades de cafè exprés i una culleradeta de sucre; deixeu-ho refredar i reserveu-ho.
- Quan la xocolata sigui freda, retireu-la del motlle i doneu-li forma de pastilla de sabó. Ompliu una meitat circular amb la crema de cafè i enganxeu-hi una altra meitat donant una mica de calor a les dues
juntes; heu d’obtenir una cosa similar a una pastilla de sabó. Serviu-ho. Podeu espessir la crema de cafè amb xantana. - Per acabar de donar-hi un aspecte de sabó, emulsioneu llet aromatitzada amb unes gotes d’aigua de tarongina i una mica de sucre.
- Serviu-ho acompanyat de l’esponja.