Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Netegeu les hortalisses i talleu-les a trossos mitjans. Feu una bresa.
  2. Poseu totes les hortalisses, menys la carbassa, en un recipient fondo de vidre, amb el filet de cérvol tallat a trossos no gaire grossos. Submergiu-ho amb el vi i el brandi, fins a cobrir la carn. Afegiu-hi les herbes aromàtiques i les espècies.
  3. Deixeu-ho marinar a la nevera 12 h.
  4. Traieu la carn de la marinada i assequeu-la bé amb paper absorbent. Coleu el suc de la marinada i poseu-lo en una cassola, a foc fluix.
  5. En una altra cassola, poseu el brou de carn a escalfar, a foc mitjà.
  6. Salpebreu i enfarineu una mica la carn, traieu-ne l’excés de farina .
  7. Poseu una cassola a foc mitjà amb oli, afegiu-hi els trossos de carn i aneu-los girant, a mesura que la farina es vagi torrant lleugerament. Retireu la carn i reserveu-la en un recipient. Afegiu-hi la pasta de tomàquet i remeneu-ho bé, 2-3 min. 
  8. A la mateixa cassola, afegiu el vi calent de la marinada i aneu-ho remenant, perquè es formi una salsa amb la farina de fregir la carn i la pasta de tomàquet.
  9. Deixeu-ho bullir a foc fluix, 10 min; remeneu-ho de tant en tant, per evitar que s’enganxi la farina al fons de la cassola.
  10. Afegiu els trossos de carn a la cassola i cobriu-los amb el fons de carn calent. Rectifiqueu-ho de sal i pebre. Si cal, afegiu-hi sucre, per rectificar-ne l’excés d’acidesa.
  11. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure 40-45 min, fins que la carn estigui tendra. Aneu-ho remenant de tant en tant. Si cal, afegiu-hi brou. Quan faltin 18 min per acabar la cocció, afegiu-hi la carbassa.
  12. Obriu la magrana per la meitat i, amb l’ajuda d’una mà de morter, desgraneula. Reserveu-ho en un bol.
  13. En una paella, poseu un raig d’oli i salteu els espinacs. Salpebreu-ho i deixeu que s’evapori l’excés d’aigua. Afegiu-hi la magrana i el vinagre balsàmic, i salteu-ho 3-4 min més, perquè es redueixi el vinagre.
  14. Afegiu el saltat al final de la cocció del cérvol. Remeneu-ho bé, perquè es barregin tots els ingredients. .

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto