Consells de cuina La Vanguardia

Divendres passat vam anar al taller de 'Cuina amb bolets' amb en Pep Nogué a l’Espai Consum del Bonpreu. Entre les receptes que ens va fer hi havia aquestes postres tan originals amb camagrocs. Tot i la mala temporada d’enguany, sembla que les pluges de finals d’octubre han aconseguit salvar la temporada. Per això el taller va resultar molt interessant, ja que vam aprendre a cuinar els bolets amb receptes més originals que el clàssic fricandó amb cama-secs o els típics rovellons a la planxa amb all i julivert.

Personalment, la recepta de postres m’interessava moltíssim. Feia temps que havia llegit receptes de postres amb bolets, però no m’havia atrevit mai a provar-ho, em semblava massa agosarat. Però en tastar la que ens va cuinar en Pep a classe, em va semblar sensacional, de manera que m’he afanyat a preparar-la a casa. A tots us animo que oblideu els prejudicis que els bolets han d’anar en plats salats: la combinació de la poma amb el gust de bosc i de terra dels bolets és sorprenent i espectacular. El cruixent de la pasta brick, la melositat del farcit, el contrast de temperatures (si el serviu amb gelat)… fan que siguin unes postres per sorprendre i satisfer convidats gurmets molt exigents!

Preparació

  1. Peleu les pomes, talleu-les per la meitat, traieu-los el cor i poseu-les en una safata de forn amb la mantega tallada a daus i el sucre morè. Coeu-ho al forn a 160 ºC uns 45 min, fins que siguin toves. Reserveu-ho.
  2. Coeu en una paella els camagrocs. Afegiu-hi el suc de les pomes, la mel i el vi. Coeu-ho uns 2 min i reserveu-ho.
  3. Munteu uns farcellets amb la pasta brick, les pomes i els camagrocs ben escorreguts. Coeu-ho al forn a 180 ºC uns 10 min, fins que es daurin.
  4. Serviu-ho calent acompanyat, opcionalment, d’un gelat cremós d’avellanes.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 gen

Les algues a la cuina

En aquest taller podeu conèixer de prop els diferents tipus d’algues. Veure les característiques...

19-22 gen

34a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica

La 32a Mostra Comercial i Agrícola i la Festa Major d'Hivern 2018 de Sant Vicenç dels Horts presenta...

23 gen

Taller de suflés

En aquest taller, de 20.15 a 21.45 h, aprendreu a fer aquesta delícia lleugera. S'explicaran tots els secrets...

24 gen

Taller d'alimentació per a nadons

El 'babyled weaning' és un mètode respectuós per acompanyar el nadó en la introducció...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto