Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Peleu les figues i talleu cada figa en quatre rodelles. Poseu-les de manera ordenada al damunt d’una safata.
  2. Amb un tallapastes, talleu rodelles de fetge gras semicuit de la mateixa mida que les rodelles de les figues. Munteu les figues posant una rodella de figa i una de semicuit, i així fins acabar amb la part de dalt de la figa. Emboliqueu-les amb film transparent i premeu-lo un xic perquè les figues quedin ben compactes. Guardeu les vuit figues a la nevera durant 2 h.
  3. Mentrestant, barregeu el pedro ximenes amb l’agar-agar i poseu-ho al foc. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho coure a foc suau 30 s i poseu-ho en una plàtera, que quedi una làmina ben fina. Reserveu-ho a la nevera.
  4. Per muntar l’aperitiu, agafeu uns plats de vidre de mida petita i poseu-hi unes branques d'herba gelada. Traieu el film de les figues i talleu-les amb un ganivet mullat amb aigua calenta per la meitat, longitudinalment, de manera que es vegin les capes de figa i fetge gras. Poseu les dues meitats recolzades sobre l'herba gelada.
  5. Talleu la gelea de pedro ximenes a rectangles de la mida de les figues i poseu-los al damunt de cada figa. Amaniu el conjunt amb unes gotes d'oli de pinyons, els pinyons torrats tallats en tres, unes escames de sal i un xic de porradell picat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 jun

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

01-30 jun

Jornades gastronòmiques de la clova de l'Estartit

L’Estartit vol retre un homenatge a la cuina marinera, i aquest mes de juny organitza les jornades gastronòmiques...

01-30 jun

Jornades de l'Arròs d'Amposta

Si us cal una excusa per visitar les Terres de l’Ebre, les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs...

01-30 jun

VIII Campanya dels Fideus a la Cassola de Tossa

Els fideus a la cassola són un plat que ha estat sempre present a les cuines de Tossa de Mar. Cada casa elaborava...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto