Preparació
- Netegeu els filets del greix i el teixit i talleu-los en quatre tronquets cadascun. Reserveu-los.
- Peleu les llimones amb cura, és a dir, mirant de no arrossegar la part blanca. Talleu-les a tiretes, com una juliana. Poseu-les en un cassó i cobriu-les d’aigua. Feu-les bullir 3 o 4 min. Llenceu-ne l’aigua i poseu-hi el sucre.
- Torneu-les a cobrir amb el suc de les llimones i poseu-ho tot a foc lent fins que siguin cuites, acaramel·lades, i el suc espès com un almívar. Escorreu-les i guardeu-ne el suc. Poseu l’all en un morter i aixafeu-lo.
- Afegiu-hi el pebre mirant que quedi més aviat gruixut. Desfeu aquesta picada amb oli i barregeu-ho tot amb l’almívar de llimona.
- Bateu-ho amb un batedor manual de varetes fins que s’emulsioni i barregeu-hi les pells confitades.
- Saleu els tronquets de filet i feu-los a la planxa. Serviu-los immediatament amb aquesta salsa tèbia.