Què cuinar La Vanguardia

Pensant en els dinars especials de les festes de Nadal que ja s’acosten, avui us proposo uns petit fours per servir acompanyant el cafè.

Els financiers són uns petits bescuits que s’ofereixen per acompanyar un cafè o una xocolata desfeta, unes mossegades absolutament delicioses. La recepta és ben senzilla, però té una particularitat: s’utilitza mantega avellana, una mantega que s’ha de deixar coure al foc fins que agafa una tonalitat de color avellana. Aleshores cal colar-la bé per tal d’eliminar els puntets negres que hagin pogut quedar durant la cocció.

I un consell: deixeu reposar la massa unes hores a la nevera abans d’enfornar-la, ja veureu que el resultat guanyarà tant en sabor com en textura. D’altra banda, l’únic inconvenient dels financiers és que perden de seguida un cop fets, de manera que cal coure’ls just al moment de menjar: tebis i acabats de fer són deliciosos; al cap d’una hora són boníssims; al cap de 4 hores només són passables, i al cap de 8 hores són com pilotes de goma. Ara bé, com que la massa aguanta tan bé a la nevera, això no és cap problema: és qüestió de tenir-la reservada (dins una mànega de pastisseria millor) i anar-la enfornant a mesura que es necessita.

Preparació

  1. Barregeu el sucre, la farina d’ametlla, la farina tamisada, el llevat i la sal. Incorporeu-hi les clares a poc a poc. Afegiu-hi la mantega avellana tèbia i barregeu-ho bé.
  2. Poseu la mescla dins una mànega de pastisseria i reserveu-ho unes hores a la nevera, per tal de coure-ho just al moment de menjar.
  3. Repartiu la massa en motlles petits (millor de silicona) i coeu-los s a 200 ºC amb el forn ja calent fins que siguin daurats.
  4. Serviu-los tebis o just acabats de fer.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 set

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

01-30 set

La Cuina del Cim i Tomba 2017

L’origen del cim i tomba es troba molt arrelat a la tradició marinera de la població de Tossa de...

30 set

XXIX Mostra Gastronòmica de Castelldefels

El 30 de setembre torna un dels esdeveniments gastronòmics més importants de Castelldefels. Un altre...

30 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto