Què cuinar La Vanguardia

Aquest estiu vam pujar a la Roca per visitar la família, aprofitant que hi havia la Gaia, la nebodeta de les Terres de l’Ebre que veiem massa poc sovint. Que maca que està! Ja sabeu que sempre m’agrada portar algun detallet dolç, i en aquesta ocasió van ser uns financiers.

Els financiers són uns petit fours molt agraïts, sempre que es mengin el mateix dia que s’han fet. Però com que la massa aguanta bé a la nevera i són tan ràpids de coure, és fàcil tenir la massa a punt a la nevera i coure’ls al moment de menjar. El toc de la mantega avellana és el que els fa tan bons i 'viciosos', és impossible menjar-ne només un. En aquesta ocasió hi vaig introduir fruits vermells a dins, ben variats, per tenir l’excusa perfecta per repetir: bé s’havien de tastar tots els sabors, oi?

Preparació

  1. El dia abans, congeleu els fruits vermells. Si són grossos (maduixes i figues), talleu-los a trossets.
  2. Per fer la mantega avellana, poseu uns 125 g de mantega en un cassó a foc suau. Deixeu que cogui a poc a poc, retirant les impureses de la superfície amb una cullera. Manteniu-ho al foc fins que agafi el color avellana. Peseu els 75 g de la recepta i reserveu-ho.
  3. Barregeu el sucre, l’avellana en pols, la farina, l’impulsor i la sal. Incorporeu-hi les clares a poc a poc. Afegiu-hi la mantega avellana tèbia i barregeu-ho bé.
  4. Poseu la mescla dins una mànega de pastisseria i reserveu-ho unes hores a la nevera, per tal de coure-ho just al moment de menjar-ho.
  5. Repartiu la massa en motlles petits (millor de silicona) omplint uns 2/3. Col·loqueu al mig un fruit vermell directament congelat. Coeu-los a 200 ºC amb el forn ja calent fins que siguin daurats.
  6. Serviu-los just acabats de fer.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24-25 jun

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

24-25 jun

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

23-25 jun

IV Campanya de la Llagosta a la Costa Brava

Aquest mes de juny podeu gaudir d’un dels productes mariners més gurmets: la llagosta. L’agrupació...

23-25 jun

Fira Internacional del Formatge

Llançà serà els dies 23, 24 i 25 de juny la capital del formatge. La primera Fira Internacional...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto