Receptes de Nadal La Vanguardia

Aquest estiu vam pujar a la Roca per visitar la família, aprofitant que hi havia la Gaia, la nebodeta de les Terres de l’Ebre que veiem massa poc sovint. Que maca que està! Ja sabeu que sempre m’agrada portar algun detallet dolç, i en aquesta ocasió van ser uns financiers.

Els financiers són uns petit fours molt agraïts, sempre que es mengin el mateix dia que s’han fet. Però com que la massa aguanta bé a la nevera i són tan ràpids de coure, és fàcil tenir la massa a punt a la nevera i coure’ls al moment de menjar. El toc de la mantega avellana és el que els fa tan bons i 'viciosos', és impossible menjar-ne només un. En aquesta ocasió hi vaig introduir fruits vermells a dins, ben variats, per tenir l’excusa perfecta per repetir: bé s’havien de tastar tots els sabors, oi?

Preparació

  1. El dia abans, congeleu els fruits vermells. Si són grossos (maduixes i figues), talleu-los a trossets.
  2. Per fer la mantega avellana, poseu uns 125 g de mantega en un cassó a foc suau. Deixeu que cogui a poc a poc, retirant les impureses de la superfície amb una cullera. Manteniu-ho al foc fins que agafi el color avellana. Peseu els 75 g de la recepta i reserveu-ho.
  3. Barregeu el sucre, l’avellana en pols, la farina, l’impulsor i la sal. Incorporeu-hi les clares a poc a poc. Afegiu-hi la mantega avellana tèbia i barregeu-ho bé.
  4. Poseu la mescla dins una mànega de pastisseria i reserveu-ho unes hores a la nevera, per tal de coure-ho just al moment de menjar-ho.
  5. Repartiu la massa en motlles petits (millor de silicona) omplint uns 2/3. Col·loqueu al mig un fruit vermell directament congelat. Coeu-los a 200 ºC amb el forn ja calent fins que siguin daurats.
  6. Serviu-los just acabats de fer.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

12 des

Canelons vegetarians d'A Taula

A Catalunya, els canelons de carn tradicionalment es menjaven els dies festius i especialment per Nadal. Actualment...

12 des

Tastos a la Taverna de Vinseum

Des de la Taverna de Vinseum organitzen cada quinzena un tast dedicat a cada un dels seus cellers. L'objectiu d'aquests...

11-13 des

Cuina nadalenca d'A taula

'A Taula!' celebra deu anys de la seva creació i ho fa organitzant diversos tallers al Centre...

16 des

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto