Preparació
- Peleu els alvocats, talleu-los a daus regulars de mig centímetre, aproximadament, i regueu-los amb el suc de les llimones perquè no s’oxidin i alhora per conferir-los un toc d’acidesa.
- Peleu els tomàquets, traieu-ne les llavors i talleu-los a daus de la mateixa mida que l’alvocat.
- Piqueu la ceba. Agafeu 4 flameres individuals. Unteu-les amb una mica d’oli d’oliva i ompliu-les col·locant capes alternatives de tomàquet, alvocat, ceba picada i la tonyina esmicolada, fent pressió lleugerament amb una cullera perquè quedi compacte però sense aixafar-ho. Deixeu els motlles a la nevera tapats perquè reposin durant 1/2 hora.
- Mentrestant, feu la vinagreta emulsionant l’oli d’oliva amb el cibulet picat ben fi, el vinagre de Mòdena i un pessic de sal i pebre.
- Desemmotlleu els flams per emplatar-los i regueu-los amb la vinagreta per sobre.