Preparació
Preparació
- Per al caramel: com sempre que feu anar els fogons, demaneu ajuda a un adult. En una cassola, a foc mitjà, poseu 100 g de sucre i dues cullerades d’aigua. Aneu-ho remenant fins que es faci el caramel. Quan el tingueu a punt, demaneu a l’adult que aboqui el caramel, amb moltíssima cura perquè crema molt, en un motlle rectangular de l’estil plum-cake. Van molt bé els que són del tipus Pyrex, un vidre que resisteix molt bé les temperatures altes.
- En un bol, bateu els ous amb la llet i el sucre.
- Prepareu una safata de forn. Poseu-hi el motlle i aboqueu-hi la barreja d’ous, llet i sucre.
- Ompliu d’aigua la safata de forn, més o menys fins a la meitat, i poseu-la al forn, a 150 ºC, 1 h 30 min.
- Demaneu a un adult que us ajudi a treure el flam del forn.
- Deixeu-lo refredar, desemmotlleu-lo i ja el podeu servir.
El consell
- A l’hora de servir el flam, si voleu, podeu acompanyar-lo d’una mica de nata muntada. També queda molt bé si el serviu amb una mica de fruita seca al costat.
- Aquest flam de coco també queda molt bé si hi poseu una mica de pinya. Per fer-ho, talleu un parell de rodelles de pinya en almívar a trossets menuts i afegiu-los a la barreja d’ous, llet i sucre. Veureu que bo!
- Si ho preferiu, en comptes d’un motlle gros, podeu fer servir motlles petits individuals.