Preparació
- Salpebreu la carn de vedella i passeu-la per farina, eliminant-ne l’excés. Fregiu-la amb oli d’oliva i reserveu-la.
- Peleu la ceba, piqueu-la i sofregiu-la a la mateixa paella on heu fet la carn. Després d’uns 8-10 min, afegiu-hi el tomàquet ratllat i continueu la cocció 5 min més.
- Mulleu-ho amb el vi ranci i, un minut després, amb part del brou. Poseu-ho en una cassola, juntament amb la carn, la ceba tallada, el llorer i la resta del brou, tapeu-ho i feu-ho coure a foc lent, 1 h.
- Quan faltin 20 min per al final, afegiu-hi els bolets, nets i trossejats.
- Feu una picada en un morter, amb els alls, el pa fregit, la fruita seca i una mica del brou de cocció. A poc a poc, afegiu la picada a la preparació anterior, fins a obtenir la textura desitjada.
- Serviu-ho amb julivert picat.