Preparació
- Poseu les carreretes en aigua un quart d’hora abans.
- Saleu i enfarineu els llagostins. Tot seguit, fregiu-los lleugerament en una paella amb oli calent; reserveu-ho.
- En el mateix oli, sofregiu la ceba trinxada ben petita. Quan sigui cuita i transparent, afegiu-hi els tomàquets ratllats amb els grans d’all picolats i la fulla de llorer. Deixeu-ho coure durant 10 min. Poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo uns 5 min.
- Passeu-ho tot pel colador xinès i poseu-ho en una cassola. Aboqueu-hi l’aigua del remull de les carreretes prèviament colades a la cassola i deixeu que cogui durant 10 min.
- Disposeu els llagostins a la salsa i deixeu-ho a foc lent durant 10 min; la salsa ha de quedar lligada i untuosa. Si mentre feu el procés us manca aigua, en podeu anar afegint de mica en mica. Abans de treure-ho, rectifiqueu-ho de sal.