Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Escaldeu els tomàquets en un cassó amb aigua bullent. Traieu-los, passeu-los per aigua freda. Peleu-los, talleu-los a quarts i traieu-ne les granes.
  2. Col·loqueu els quarts de tomàquet en una plàtera, un grapat d’herbes aromàtiques, un raig d’oli d’oliva i poseu-los a confitar al forn a 90 ºC durant 1 h. Reserveu-ho.
  3. Poseu les nyores i els pebrots de romesco en remull en aigua freda durant unes hores. Quan s’hagin hidratat, traieu-ne la polpa amb una cullera i reserveu-ho.
  4. Escaliveu els tomàquets i els alls. Peleu els alls una vegada cuits.
  5. Poseu al morter les ametlles i les avellanes. Piqueu-les fins que semblin pols.
  6. Aneu-hi afegint els ingredients següents: el pa fregit, la polpa de la nyora i el pebrot de romesco, els alls i el tomàquet. S’ha de formar una pasta vermellosa i homogènia.
  7. Tot seguit, aneu-hi tirant l’oli d’oliva a raig i el vinagre. Saleu-ho. Reserveu-ho.
  8. Poseu els rectangles de pasta de full en una plàtera amb un paper de pastisseria al damunt i col·loqueu-hi una altra plàtera. Coeu-los al forn, ja escalfat, a 190 ºC.
  9. Mentrestant, netegeu el rogers. Escateu-los, traieu-ne les tripes i els dos filets de cada roger, i amb pinces traieu les espines.
  10. En una paella antiadherent amb un raig d’oli, coeu a foc viu els filets de rogers. Primer per la part de la pell i, al cap d’uns segons, gireu-los i apagueu el foc perquè s’acabin de fer amb la mateixa escalfor.
  11. Per muntar el plat, col·loqueu el full al centre del plat, el tomàquet al damunt, els rogers acabats de coure i salseu-ho amb un parell de cullerades de romesco.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto