Què cuinar La Vanguardia

Qui es pot resistir a una mossegada cruixent d’avellana i mantega? M’encanta la massa sablé, amb la textura arenosa i trencadissa que es fon a la boca… com la d’aquestes galetes que vaig portar ahir a la feina per enganyar la gana d’abans de dinar:

La massa sablé és una de les més versàtils que hi ha, és ideal com a base de pastissos, per fer galetes o fins i tot com un toping cruixent. A més, canviant una part de la farina per fruits secs obtens una massa enriquida amb un sabor exquisit.

Aquestes galetes vaig triar fer-les amb avellanes torrades, un fruit sec que m’encanta però que tinc una mica oblidat. El resultat són unes galetes finíssimes, cruixents, al punt de dolçor i amb un gust càlid d’avellana i mantega plenament de tardor. A la reunió d’ahir a la feina crec que van agradar!

Preparació

  1. Barregeu els sòlids: la farina, les avellanes, el sucre, la sal i les llavors de vainilla. Afegiu-hi la mantega tallada a daus petits i barregeu-ho fins que quedi una textura arenosa. Afegiu-hi el rovell d’ou, la llet, i barregeu-ho just fins que es formi una bola, sense pastar-ho gaire. Deixeu-ho reposar a la nevera 2 h.
  2. Amb l’ajut d’un corró, estireu la massa entre dos papers de forn per tal que no s’enganxi. Si ha quedat massa tova, torneu-la a deixar una estona a la nevera.
  3. Talleu les galetes amb la forma desitjada, poseu-les ben repartides sobre una plata de forn i coeu-les a 180 ºC durant 15 min, fins que siguin daurades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

26 jul

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

26 jul

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

27 jul

Taller del Mercat del Ninot

L’aula gastronòmica del Mercat del Ninot ha obert les portes amb moltes propostes per a aquest estiu....

28 jul

Contalles del Delta

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet,...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto