Preparació
- Desosseu el gall a quarts.
- Traieu l'os de la cuixa, el de la part ampla.
- Reserveu la carcanada i aquest os de la cuixa, i enrossiu-los al forn amb les verdures tallades no massa petites.
- Un cop ho teniu tot ros, poseu-ho dins una olla i cobriu-ho d'aigua. Feu-ho bullir 2 h a foc baix.
- Salteu les salsitxes lleugerament, tallades a rodelles. Barregeu-hi tots els fruits secs tallats per la meitat. Afegiu-hi la ceba confitada.
- Farciu cada quart amb els fruits secs i la salsitxa. Embolcalleu el quart amb la mantellina de porc i salpebreu-ho.
- Ara és el moment de rostir el gall. Primer enrossiu-ho a 200 ºC, 15 min; després abaixeu la temperatura del forn a 120 ºC i deixeu-ho 30 min pel pit del gall, i 1 h per la cuixa.
- Un cop teniu el brou fet, coleu-ho i reduïu-ho una mica fins a aconseguir textura de salsa. Lligueu-ho amb la mantega.
- Muntatge: poseu el quart de gall al plat i salseu-ho amb el brou reduït.
El Cigró d'Or
Mercat de La Carn, plaça Vall del Castell, 17.
Vilafranca del Penedès (Alt Penedès).
Tel. 93 890 56 09
www.elcigrodor.com
Mercat de La Carn, plaça Vall del Castell, 17.
Vilafranca del Penedès (Alt Penedès).
Tel. 93 890 56 09
www.elcigrodor.com