Preparació
- En una cassola al foc amb oli, tireu-hi la ceba trinxada i deixeu-la enrossir uns minuts. Quan comenci a agafar color, poseu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho concentrar.
- Salpebreu-ho. Afegiu-hi la copa de vi ranci i deixeu-ho reduir.
- Mulleu-ho amb un xic d'aigua o brou de peix i deixeu-ho coure 15 min.
- Feu una picada amb alls, avellanes, una llesca de pa, xocolata a la pedra i julivert.
- Deixateu la picada amb un xic de suc de la cocció, tireu-l'hi i deixeu que acabi de coure, comprovant el punt final de sal.
- Afegiu les gambes a la cassola un cop preparada la salsa, han de coure 2 min.
- Si voleu, podeu acompanyar el plat amb unes quantes verdures bullides com espàrrecs de marge i bròquil. Coeu la verdura en aigua 3-4 min fins que estigui grenyal. Afegiu-la a la cassola just al moment de servir el plat a taula.