Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Renteu les cireres i traieu-ne la cua. Talleu-les per la meitat i traieu-ne el pinyol.
  2. Poseu en una olla a bullir amb aigua i un polsim de sal. Quan arrenqui el bull, tireu-hi el llobregant (o llàmantol) i deixeu-lo coure 7 min. Retireu-lo i poseu-lo en un cassó amb aigua freda i gel per tallar la cocció. Escorreu-lo i peleu-ne la cua i les dues potes. Talleu la cua en 12 rodelles. Talleu també la carn de les potes ben finament.
  3. A la mateixa aigua de coure el llobregant, escaldeu el tomàquet durant 30 s. Refredeu-lo, peleu-lo i talleu-ho longitudinalment. Traieu les granes i talleu-lo a daus d'1 cm de costat. Reserveu-ho.
  4. Poseu les cireres en un cassó alt i estret juntament amb mig litre d'aigua mineral, un polsim de sal i el vinagre. Tritureu-les fins que quedi ben fi. Sense parar de triturar-ho, aneu-hi afegint oli d'oliva perquè emulsioni i quedi brillant. Si queda una sopa massa espessa, podeu liquar-la afegint-hi un xic més d'aigua. En acabat, rectifiqueu-la de sal i vinagre i passeu-la per un colador xinès. Refredeu-la.
  5. Per muntar el plat, barregeu el tomàquet a daus amb les potes de llobregant i una mica de porradell picat. Poseu-ho al fons del plat soper. Poseu-hi les rodelles de llobregant al damunt, i, al voltant, la sopa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 nov

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 nov

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 nov

Enotast de novembre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

18 nov

III Fes l'oliva

La campanya de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig ofereix una experiència oleoturística...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto