Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Renteu les cireres i traieu-ne la cua. Talleu-les per la meitat i traieu-ne el pinyol.
  2. Poseu en una olla a bullir amb aigua i un polsim de sal. Quan arrenqui el bull, tireu-hi el llobregant (o llàmantol) i deixeu-lo coure 7 min. Retireu-lo i poseu-lo en un cassó amb aigua freda i gel per tallar la cocció. Escorreu-lo i peleu-ne la cua i les dues potes. Talleu la cua en 12 rodelles. Talleu també la carn de les potes ben finament.
  3. A la mateixa aigua de coure el llobregant, escaldeu el tomàquet durant 30 s. Refredeu-lo, peleu-lo i talleu-ho longitudinalment. Traieu les granes i talleu-lo a daus d'1 cm de costat. Reserveu-ho.
  4. Poseu les cireres en un cassó alt i estret juntament amb mig litre d'aigua mineral, un polsim de sal i el vinagre. Tritureu-les fins que quedi ben fi. Sense parar de triturar-ho, aneu-hi afegint oli d'oliva perquè emulsioni i quedi brillant. Si queda una sopa massa espessa, podeu liquar-la afegint-hi un xic més d'aigua. En acabat, rectifiqueu-la de sal i vinagre i passeu-la per un colador xinès. Refredeu-la.
  5. Per muntar el plat, barregeu el tomàquet a daus amb les potes de llobregant i una mica de porradell picat. Poseu-ho al fons del plat soper. Poseu-hi les rodelles de llobregant al damunt, i, al voltant, la sopa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 gen

Com alimentar-nos a l'hivern

Amb aquest taller, de 19 a 20.30 h, podeu conèixer els aliments de l’hivern i, també, com podem...

18 gen

Iniciació de tast de vins

En aquest taller, de 19.30 a 21.30 h, podeu educar els vostres sentits per poder apreciar tot allò que una...

18 gen

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto