Consells de cuina La Vanguardia

Amb aquesta recepta, continuo amb la tradició de les receptes de la revista CUINA, ja del mes de setembre. Alhora, amb la mateixa recepta participo al HEMC d’agost-setembre, una altra de les cites que sempre m’agrada complir:

L’Aida i l’Irene del blog With the hands in the dough han triat el tomàquet com a tema del mes per aquest HEMC. Gairebé ja m’havia decidit a participar-hi fent una melmelada de tomàquet quan em va arribar la revista CUINA del setembre i, precisament, hi havia una recepta de postres amb tomàquet! Quina casualitat!

La recepta és de la secció de postres que elabora cada mes en Jordi Roca. En aquesta ocasió, presenta versions dolces de plats clàssics internacionals i proposa un refrescant gaspatxo de tomàquet i maduixots, un guacamole amb llima i pinya cremós i un chutney de mango i iogurt d’ovella aromàtic. Citant textualment la revista, aquest gaspatxo dolç és una revisió del gaspatxo clàssic, en el qual es modifica la sal pel sucre i es proposa afegir-hi tomàquet com a fruita, igual que s’hi posen els maduixots.

Preparació

  1. Renteu els maduixots i els tomàquets. Eixugueu-los. Traieu el capell dels maduixots. Reserveu-ne uns quants per a la decoració final del plat.
  2. Liqüeu els maduixots i els tomàquets. afegiu-hi la sal, el pebre negre, el sucre i l'oli. Hi podeu posar també alguna punta d'herba aromàtica, com ara menta, alfàbrega, romaní o farigola. En acabat, passeu-ho pel túrmix i coleu-ho.
  3. Muntatge: per acabar el plat munteu una amanida amb la maduixa, el tomàquet, unes fulles d'alfàbrega i de menta i serviu al moment aquest gaspatxo dolç.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

25 feb

Festa del Xató de Vilafranca 2018

El xató és un plat molt preuat arreu de Catalunya i forma part de la cultura gastronómica de l’Alt...

21-25 feb

III Fira de l'all tendre FirAll

Amb l'objectiu de reivindicar-se com a capital de l'all tendre i d'impulsar l'economia local, Xàtiva organitza...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto