Consells de cuina La Vanguardia

La setmana passada vam quedar amb els amics per fer la tradicional projecció de fotos de les vacances d’estiu. Com que era a mitja tarda, vaig preparar un pastís per berenar que vam degustar recordant els viatges que hem.

Precisament la recepta la vaig treure gràcies a un d’aquests viatges: recordeu els Saragli que vaig fer tornant de Kálymnos? Doncs la Judit, en un comentari, es va oferir a donar-me la recepta d’un pastís deliciós que fan a Suïssa, a la regió del Valais. En un principi la recepta em va semblar molt estranya: és un pastís que es cou al forn sense ous i amb pa ratllat! Després d’intercanviar uns quants e-mails amb la Judit i assegurar-me que quedava espectacular, vaig guardar la recepta a ‘pendents’, esperant una ocasió amb amics de confiança que em perdonessin si al final sortia fiasco.

I bé, el resultat ja el veieu a la foto, és evident que queda espectacular! A tots ens va encantar: tal com explicava la Judit queda flonjo, tendre i melós, amb un gustet de canyella, maduixa, ametlla i xocolata deliciós. I gràcies al pa ratllat té una textura suau i humida que fa que s’empassi xuclant.

Preparació

  1. Per a la base: folreu la base d’un motlle allargat amb la pasta brisa. Escampeu per sobre una capa amb la meitat de la melmelada de maduixa.
  2. Per al pastís: barregeu els secs fins que quedin homogenis. Afegiu-hi els líquids i barregeu-ho bé.
  3. Aboqueu la mescla sobre la pasta brisa amb melmelada i coeu-ho 50 min a 180 ºC. Deixeu-ho refredar.
  4. Escampeu una capa amb la resta de melmelada per sobre la superfície i reserveu-ho 30 min al congelador.
  5. Per a la cobertura: escalfeu la nata líquida. Quan arrenqui el bull aboqueu-la sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets. Espereu 2 min i barregeu-ho bé fins a obtenir una mescla homogènia. Manteniu-la calenta en un bany maria fins al moment d’utilitzar-la.
  6. Traieu el pastís del congelador i desemmotlleu-lo. Sobre una reixeta, napeu tot el pastís amb la cobertura de xocolata, deixant que caigui per tot el voltant.
  7. Deixeu-lo refredar, decoreu-lo i reserveu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

25 feb

Festa del Xató de Vilafranca 2018

El xató és un plat molt preuat arreu de Catalunya i forma part de la cultura gastronómica de l’Alt...

21-25 feb

III Fira de l'all tendre FirAll

Amb l'objectiu de reivindicar-se com a capital de l'all tendre i d'impulsar l'economia local, Xàtiva organitza...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto