Preparació
- Per a les galetes de sablé bretó: barregeu tots els ingredients en un bol.
- Estireu la massa en una safata i reserveu-la al congelador 10 min.
- Escalfeu el forn a 180 °C. Poseu la safata al forn calent i feu-ho coure fins que el sablé estigui daurat.
- Amb la safata acabada de sortir del forn, talleu 12 trossos de sablé, amb l’ajuda d’un tallapastes.
- Reserveu-ho en un lloc sec.
- Per al gelat de pistatxo i maduixa: tritureu les ametlles, l’aigua, el xarop d’atzavara i el pistatxo triturat, fins aconseguir una crema llisa i homogènia.
- Aboqueu la crema, els gerds i els pistatxos crus sencers en un bol de fer gelats i seguiu les instruccions del fabricant de la màquina.
- Poseu el gelat en un tallapastes quadrat de la mateixa mida que el sablé. Ompliu sis motlles tallapastes i reserveu-los al congelador.
- Talleu les maduixes per la meitat.
- Desemmotlleu els gelats i col·loqueu quatre meitats de maduixa a sobre de cada gelat, posat entre dues galetes sablé.