Què cuinar La Vanguardia

Aquesta és la meva participació al HEMC del mes de febrer. La Qalamana és l’amfitriona del HEMC-21 i ha triat com a ingredient principal la soja i els seus derivats. Ara que ja comença el bon temps, m’he decidit per fer un gelat amb una base de batut de soja de xocolata (fàcil de trobar a qualsevol supermercat).

La recepta és la mateixa que la d'altres gelats que he fet, variant una mica els ingredients: és tan fàcil com congelar una crema dins una glaçonera i triturar els glaçons amb un robot de cuina per tal de trencar els cristalls de gel i donar-li una textura més cremosa. A més, hi he afegit unes cookies de xocolata trossejades, que li donen un toc de cruixent molt bo.

Preparació

  1. Dissoleu la Maizena en un rajolí de batut de soja. Dissoleu el cacau en un rajolí de batut de soja.
  2. En un cassó al foc, poseu la resta del batut de soja amb el sucre i el cacau ja dissolt. Quan arrenqui el bull, traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar una mica.
  3. A part, barregeu els rovells amb la Maizena ja dissolta. Afegiu-hi el batut de soja ja temperat, barregeu-ho i coleu-ho. Torneu a posar la crema al foc, remenant-ho sense parar. Quan arrenqui el bull, traieu-ho del foc i aboqueu-ho sobre una glaçonera. Deixeu-ho refredar i reserveu-ho al congelador.
  4. Tritureu les galetes a trossets petits. Tritureu els glaçons amb un robot (tipus Thermomix o picadora del túrmix), barregeu-ho amb les galetes i torneu-ho a posar al congelador.
  5. Uns 30 min abans de servir-ho, traieu el gelat i deixeu-lo a la nevera per tal que agafi una textura més cremosa. Feu les boles, decoreu-ho i serviu-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct

VIII Mercat de Mercats

Entre els dies 20 i 22 d’octubre, l’avinguda de la Catedral s’omple de gastronomia i productes...

21 oct

Enotast d'octubre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

30 set - 21 oct

Oktoberfest de Calella 2017

Com ja és tradició, el mes d’octubre és el mes de la cervesa a Calella (Maresme). L’Oktoberfest...

21 oct

Vermut Solidari de tardor

Aquesta tardor, el Vermut Solidari estrena ubació, el Castell de Montjuïc de Barcelona. Es tracta d'un...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto