Receptes de Nadal La Vanguardia

Aquesta és la meva participació al HEMC del mes de febrer. La Qalamana és l’amfitriona del HEMC-21 i ha triat com a ingredient principal la soja i els seus derivats. Ara que ja comença el bon temps, m’he decidit per fer un gelat amb una base de batut de soja de xocolata (fàcil de trobar a qualsevol supermercat).

La recepta és la mateixa que la d'altres gelats que he fet, variant una mica els ingredients: és tan fàcil com congelar una crema dins una glaçonera i triturar els glaçons amb un robot de cuina per tal de trencar els cristalls de gel i donar-li una textura més cremosa. A més, hi he afegit unes cookies de xocolata trossejades, que li donen un toc de cruixent molt bo.

Preparació

  1. Dissoleu la Maizena en un rajolí de batut de soja. Dissoleu el cacau en un rajolí de batut de soja.
  2. En un cassó al foc, poseu la resta del batut de soja amb el sucre i el cacau ja dissolt. Quan arrenqui el bull, traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar una mica.
  3. A part, barregeu els rovells amb la Maizena ja dissolta. Afegiu-hi el batut de soja ja temperat, barregeu-ho i coleu-ho. Torneu a posar la crema al foc, remenant-ho sense parar. Quan arrenqui el bull, traieu-ho del foc i aboqueu-ho sobre una glaçonera. Deixeu-ho refredar i reserveu-ho al congelador.
  4. Tritureu les galetes a trossets petits. Tritureu els glaçons amb un robot (tipus Thermomix o picadora del túrmix), barregeu-ho amb les galetes i torneu-ho a posar al congelador.
  5. Uns 30 min abans de servir-ho, traieu el gelat i deixeu-lo a la nevera per tal que agafi una textura més cremosa. Feu les boles, decoreu-ho i serviu-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 des

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

16 des

Cuina en família d'A Taula

Cuina en família és una de les activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu desè aniversari...

16 des

Enotast de desembre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

16 des

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto