Preparació
- Per a la llet d’ametlles: poseu tots els ingredients al robot o al túrmix i bateu-ho intensament fins aconseguir una barreja líquida. Reserveu-ho a la nevera 24 h.
- Passeu-ho per un sedàs per extreure’n tot el líquid. Refrigereu-ho.
- Per a la mousse: foneu la gelatina hidratada amb un terç de la llet d’ametlles a 45 ºC i afegiu-hi la raspadura de la vainilla. Afegiu-hi la resta de llet d’ametlles i deixeu-ho gelificar una mica a la nevera.
- Feu una merenga muntant les clares d’ou amb el sucre 10 min, a una velocitat mitjana.
- Mescleu la llet d’ametlles semigelificada amb la merenga amb moviments suaus.
- Per a la compota: barregeu el sucre amb la pectina. Talleu els gerds per la meitat i escalfeu-los a 40 ºC. Afegiu-hi la barreja inicial i feu-ho bullir. Tempereu-ho i reserveu-ho en fred. Si voleu simplificar la recepta, podeu substituir la compota per una melmelada.
- Poseu la mousse en gotets i deixeu-la refredar. Afegiu-hi la compota i deixeu-la gelificar. Afegiu-hi els gerds i acabeu-ho amb unes quantes ametlles.