Què cuinar La Vanguardia

Fidel a la meva cita mensual amb la revista CUINA, avui us poso una de les receptes que he fet del número 155, corresponent al mes de gener.

La recepta forma part de la secció 'Bo i sa', de la Carme Ruscalleda, que proposa un menú de temporada amb plats i ingredients que vénen de gust aquests mesos freds d’hivern: una sopa de llenties, cansalada i pera, un cuscús amb anguila fumada, un conillet de vedella, nap, col i patata, i unes postres de vainilla, cafè i cacau.

En aquest cas, la recepta de les postres és molt senzilla amb ingredients que tots tenim a casa, però que té un gran resultat: queda molt vistosa i elegant, i la combinació de sabors és un clàssic sensacional. A nosaltres ens ha encantat, és com si prenguessis un caputxino amb escuma acompanyat d’una rajola de xocolata, tot en un sol mos… Espectacular!

Preparació

  1. Feu arrencar el bull de la llet amb la polpa de la vainilla. Coleu-ho i dividiu la llet perfumada en dues parts.
  2. Mescleu una de les parts de llet calenta amb tres fulles de gelatina, ben hidratades. Deixeu-ho refredar, sense que arribi a quallar, i poseu-ho dins d'un sifó de cuina. Tanqueu el sifó i afegiu-hi les dues càrregues de gas; remeneu bé el sifó, per mesclar-ho perfectament, i reserveu-lo a la nevera.
  3. Barregeu els 500 g de cafè americà ben calent amb els 30 g de sucre, afegiu-hi cinc fulles de gelatina hidratades, mescleu-ho bé i repartiu-ho al fons de vuit vasos, on servireu les postres. Reserveu-los a la nevera.
  4. Barregeu la segona part de la llet perfumada, també ben calenta, amb la xocolata ratllada, fins que quedi una crema ben fina. Afegiu a la mescla de llet i xocolata calenta les cinc fulles de gelatina restants, també ben hidratades.
  5. Barregeu-ho bé i deixeu-ho refredar sense que arribi a quallar. Quan sigui ben freda i no quallada, repartiu la crema de xocolata als vasos que teniu a la nevera a sobre del quallat de cafè, i torneu-los a posar a la nevera: els vasos hauran quedat de dos colors diferents.
  6. Al moment de presentar les postres a taula, repartiu-hi per sobre l'escuma de llet, sense que es barregi amb la resta, i empolseu-hi pel cim una mica de cacau pur en pols.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23-25 jun

IV Campanya de la Llagosta a la Costa Brava

Aquest mes de juny podeu gaudir d’un dels productes mariners més gurmets: la llagosta. L’agrupació...

23-25 jun

Fira Internacional del Formatge

Llançà serà els dies 23, 24 i 25 de juny la capital del formatge. La primera Fira Internacional...

25-26 jun

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

25-26 jun

'Teatre entre vinyes' a Alta Alella

El Celler Alta Alella estrena la nova temporada de la seva iniciativa enoturística ‘Teatre entre vinyes’...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto