Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Reviseu el gratapaller perquè no hi quedi ni una ploma. Passeu-lo per la flama i poliu-lo. Talleu-lo en octaus, salpebreu-los i enfarineu-los.
  2. Poseu una cassola al foc amb un raig d’oli d’oliva i quan sigui calent poseu-hi els talls de gratapaller enfarinats perquè s’enrosseixin per tots els costats. A mesura que es vagin enrossint, retireu-los i reserveu-los.
  3. Poseu una altra cassola al foc amb un raig d’oli d’oliva. Salteu lleugerament els escamarlans. Reserveu-los.
  4. Peleu la ceba i la pastanaga. Ratlleu els tomàquets.
  5. A la mateixa cassola, feu un sofregit amb la ceba i la pastanaga tallada ben finament. A mitja cocció, afegiu-hi el tomàquet. Deixeu-ho concentrar bé fins que quedi ben melós.
  6. Afegiu-hi el vi ranci i el conyac. Deixeu que s’evapori l’alcohol.
  7. Tot seguit, incorporeu els talls de gratapaller a la cassola i cobriu-los amb el brou d’aviram. Deixeu-ho coure fins que la carn estigui ben tendra.
  8. Un quart d’hora abans que s’acabi la cocció, afegiu-hi els peus de porc perquè facin xup-xup amb el gratapaller.
  9. Feu una picada amb la mitja cabeça d'alls, les branques de julivert, els carquinyolis, les avellanes torrades i la presa de xocolata. Desfeu la picada amb el suc de la cocció del gratapaller i tireu-la a la cassola perquè acabi de lligar tot el conjunt.
  10. Comproveu el punt de sal del suc i apagueu el foc. Deixeu-ho reposar una estona abans de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: