Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els Sants dels Darrers Dies van arribar a l’estat de Utah el 24 de juliol del 1847 per viure la seva fe amb llibertat. Des d’aleshores, en aquesta data, les comunitats mormones celebren el Dia del Pioner.

Tots els membres de l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, els mornons d’arreu del món, commemoren la gesta d’aquell grup de 148 homes i dones que, amb 72 carretes, va arribar a la vora del Salt Lake (Utah). Els primers mormons eren perseguits i, com ens explica Joan Silvestre, membre de l’Església mormona barcelonina, “després de l’assassinat del primer president i profeta, Joseph Smith, els membres van rebre l’ordre del governador d’Illinois d’abandonar les seves cases, a la ciutat de Nauvoo”. Va començar una gran migració que va culminar amb la fundació de Salt Lake City, des d’aleshores, capital de la fe.

Paraula de saviesa

El 27 de febrer del 1833 (segons es recull a la secció 89 de Doctrines i Convenis), el Senyor va revelar a Joseph Smith quins aliments són bons per menjar i quines substancies són nocives per al cos humà. La Paraula de Saviesa “ens anima a no prendre substàncies com ara begudes alcohòliques, cafè, tabac o drogues”, resumeix Silvestre. La fruita i la verdura s’han de consumir amb prudència i acció de gràcies; la carn de les bèsties i les aus, limitadament; i del blat, l’arròs i la civada es diu que són l’aliment bàsic de la vida (D. i C., 89:10-17). Segons aquesta revelació, qui guardi la Paraula de Saviesa gaudirà de bona salut i “trobarà la saviesa i grans tresors del coneixement, sí, tresors amagats.” (D. i C., 89:19).

Preparació

  1. Escalfeu el forn a 220 ºC.
  2. Unteu un motlle de 22 cm amb una mica de mantega i reserveu-lo.
  3. En un bol, bateu els ous amb la melassa i el sèrum lacti.
  4. En un altre bol, barregeu la farina, la sal i el llevat.
  5. A poc a poc, incorporeu els ingredients secs als humits, fins que quedi una mescla homogènia.
  6. Després, afegiu-hi la farina de blat de moro, de 50 g en 50 g, fins que quedi tot ben barrejat.
  7. Incorporeu-hi la mantega fosa, barregeu-ho i aboqueu la massa al motlle. Coeu el pastís entre 15 i 20 min al forn, a 220 ºC, fins que, quan el punxeu amb un escuradents, surti net.
  8. Opcionalment, podeu servir el Johnnycake amb mantega fosa o amb una mica de xarop d’atzavara.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: