Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Poseu una olla al foc amb aigua i sal. Quan arrenqui el bull, poseu-hi delicadament els llamàntols i deixeu-los coure de 6 a 8 min, segons la mida. Traieu-los i deixeu-los refredar.
  2. Una vegada freds, trenqueu-los les potes i peleu-les. Talleu el llamàntol per la meitat, longitudinalment, de manera que el cap us quedi enganxat al cos. Traieu la bosseta del cap, que sol contenir cloves del marisc que s’ha menjat el llamàntol. Si hi ha corall –de color taronja, si s’ha cuit totalment, o de color verdós, si encara no és del tot cuit–, deixeu-lo, que és molt bo. Poseu les meitats de llobregant en una plàtera de forn amb un llit de sal gruixuda, perquè no es moguin.
  3. Prepareu la mussolina. Peleu els alls i picoleu-los finament. Poseu-los en un cassó amb l’oli de gira-sol i deixeu-los coure a foc suau 5 min.
  4. En un bol al bany maria poseu els rovells, el suc de llimona, sal i el brou. Emulsioneu-ho en calent. Aneu-hi afegint l’oli amb els alls tendres i després l’oli d’avellanes. Una vegada ben emulsionat, afegiu-hi la nata semimuntada.
  5. Poseu la mussolina al damunt de la carn de llamàntol i enforneu-ho 12 min a 200 ºC, perquè el llamàntol s’escalfi i la mussolina quedi ben daurada. Serviu-ho abans que es refredi.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto