Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Poseu una olla al foc amb aigua i sal. Quan arrenqui el bull, poseu-hi delicadament els llamàntols i deixeu-los coure de 6 a 8 min, segons la mida. Traieu-los i deixeu-los refredar.
  2. Una vegada freds, trenqueu-los les potes i peleu-les. Talleu el llamàntol per la meitat, longitudinalment, de manera que el cap us quedi enganxat al cos. Traieu la bosseta del cap, que sol contenir cloves del marisc que s’ha menjat el llamàntol. Si hi ha corall –de color taronja, si s’ha cuit totalment, o de color verdós, si encara no és del tot cuit–, deixeu-lo, que és molt bo. Poseu les meitats de llobregant en una plàtera de forn amb un llit de sal gruixuda, perquè no es moguin.
  3. Prepareu la mussolina. Peleu els alls i picoleu-los finament. Poseu-los en un cassó amb l’oli de gira-sol i deixeu-los coure a foc suau 5 min.
  4. En un bol al bany maria poseu els rovells, el suc de llimona, sal i el brou. Emulsioneu-ho en calent. Aneu-hi afegint l’oli amb els alls tendres i després l’oli d’avellanes. Una vegada ben emulsionat, afegiu-hi la nata semimuntada.
  5. Poseu la mussolina al damunt de la carn de llamàntol i enforneu-ho 12 min a 200 ºC, perquè el llamàntol s’escalfi i la mussolina quedi ben daurada. Serviu-ho abans que es refredi.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

La geografia de la cuina italiana

La cuina italiana es caracteritza per una increïble varietat de plats i sabors. Aquest...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24-25 feb

Fira de la Mel

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto