Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Poseu una olla al foc amb aigua i sal. Quan arrenqui el bull, poseu-hi delicadament els llamàntols i deixeu-los coure de 6 a 8 min, segons la mida. Traieu-los i deixeu-los refredar.
  2. Una vegada freds, trenqueu-los les potes i peleu-les. Talleu el llamàntol per la meitat, longitudinalment, de manera que el cap us quedi enganxat al cos. Traieu la bosseta del cap, que sol contenir cloves del marisc que s’ha menjat el llamàntol. Si hi ha corall –de color taronja, si s’ha cuit totalment, o de color verdós, si encara no és del tot cuit–, deixeu-lo, que és molt bo. Poseu les meitats de llobregant en una plàtera de forn amb un llit de sal gruixuda, perquè no es moguin.
  3. Prepareu la mussolina. Peleu els alls i picoleu-los finament. Poseu-los en un cassó amb l’oli de gira-sol i deixeu-los coure a foc suau 5 min.
  4. En un bol al bany maria poseu els rovells, el suc de llimona, sal i el brou. Emulsioneu-ho en calent. Aneu-hi afegint l’oli amb els alls tendres i després l’oli d’avellanes. Una vegada ben emulsionat, afegiu-hi la nata semimuntada.
  5. Poseu la mussolina al damunt de la carn de llamàntol i enforneu-ho 12 min a 200 ºC, perquè el llamàntol s’escalfi i la mussolina quedi ben daurada. Serviu-ho abans que es refredi.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24-25 jun

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

24-25 jun

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

23-25 jun

Fira Internacional del Formatge

Llançà serà els dies 23, 24 i 25 de juny la capital del formatge. La primera Fira Internacional...

23-25 jun

IV Campanya de la Llagosta a la Costa Brava

Aquest mes de juny podeu gaudir d’un dels productes mariners més gurmets: la llagosta. L’agrupació...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto