Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Poseu una olla al foc amb aigua i sal. Quan arrenqui el bull, poseu-hi delicadament els llamàntols i deixeu-los coure de 6 a 8 min, segons la mida. Traieu-los i deixeu-los refredar.
  2. Una vegada freds, trenqueu-los les potes i peleu-les. Talleu el llamàntol per la meitat, longitudinalment, de manera que el cap us quedi enganxat al cos. Traieu la bosseta del cap, que sol contenir cloves del marisc que s’ha menjat el llamàntol. Si hi ha corall –de color taronja, si s’ha cuit totalment, o de color verdós, si encara no és del tot cuit–, deixeu-lo, que és molt bo. Poseu les meitats de llobregant en una plàtera de forn amb un llit de sal gruixuda, perquè no es moguin.
  3. Prepareu la mussolina. Peleu els alls i picoleu-los finament. Poseu-los en un cassó amb l’oli de gira-sol i deixeu-los coure a foc suau 5 min.
  4. En un bol al bany maria poseu els rovells, el suc de llimona, sal i el brou. Emulsioneu-ho en calent. Aneu-hi afegint l’oli amb els alls tendres i després l’oli d’avellanes. Una vegada ben emulsionat, afegiu-hi la nata semimuntada.
  5. Poseu la mussolina al damunt de la carn de llamàntol i enforneu-ho 12 min a 200 ºC, perquè el llamàntol s’escalfi i la mussolina quedi ben daurada. Serviu-ho abans que es refredi.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 oct

III Nit del Gourmet Català

Arriba la III Nit del Gourmet Català al Palau de Pedralbes de Barcelona, a partir de les 18 h. Ho fa amb els...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 oct

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto