Preparació
Preparació
- Feu un tall a la base dels tomàquets. Demaneu ajuda a un adult per escaldar-los 30 s en una olla amb aigua bullent. Retireu-los, espereu que es refredin i peleu-los.
- Peleu i talleu les cebes.
- Talleu de qualsevol manera els tomàquets i poseu-los en una olla amb la resta d’ingredients de la melmelada especiada. Coeu-ho 1 h, a foc mitjà. Ha de quedar amb textura de melmelada, amb trossets de tomàquet.
- Peleu i feu làmines fines de la ceba tendra. Si no us veieu amb cor de fer les làmines, demaneu a un adult que us ajudi.
- En una paella calenta amb un raig d’oli, coeu els talls de llom pels dos costats.
- Acompanyeu-ho amb la melmelada especiada de tomàquet i la ceba tendra crua.
El consell
- A la melmelada especiada de tomàquet hi podeu afegir totes les espècies que us agradin o que tingueu a mà: gingebre, cardamom, coriandre en gra, pebre negre.
- Si després de preparar aquesta recepta us sobra melmelada, podeu fer-la servir per acompanyar un altre plat de carn, feta a la planxa o al forn.