Preparació
- Convé demanar al peixater que ens netegi els lloms de lluç i els deixi sense pell ni espines.
- Talleu els lloms de lluç a medallons de 6 x 6 cm. Amb una culleradeta de farina aixafeu els lloms lleugerament, afegiu-hi una mica de sal i pebre. Afegiu-hi la carn de 2-3 musclos que haureu obert al vapor al centre de cada llom.
- Plegueu el lluç sobre si mateix i doneuli forma d’hamburguesa. Els musclos han de quedar tancats a l’interior de les hamburgueses.
- Passeu el lluç per ou batut i fregiu-lo en una paella a foc mitjà amb un raig d’oli. Acabeu-ho al forn 3-4 min, a 190 ºC.
- Serviu dos medallons de lluç per ració acompanyats d’una culleradeta de salsa tàrtara, allioli o maionesa. Millor si només acompanyeu aquest plat amb un raig de llimona.
CONSELL
Podeu preparar aquests paquetets de lluç amb antelació, tota la que el lluç ens permet, és a dir, un dia o dos màxim i fregir-ho just abans de seure a taula. Acompanyeu aquest plat amb una crema de marisc que us hagi sobrat d’una altra preparació o també amb una crema d’espinacs. Aquest peix blanc permet múltiples preparacions culinàries: guisat, a la planxa, amb salsa, etc.