Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Elaboració dels macarons:

  1. Tamiseu el sucre de llustre i les ametlles. Barregeu-ho amb ajuda d’una espàtula.
  2. En un cassó, poseu els 120 g de sucre i l’aigua. Escalfeu-ho fins arribar als 115 ºC.
  3. Mentre es prepara l’almívar, munteu els 45 g de clares amb ajuda d’un robot de cuina amb l’accessori varetes.
  4. Quan les clares estiguin muntades i tingueu l’almívar al punt, aboqueu-ho sobre les clares en forma de fil sense deixar-ho de batre. Incorporeu-hi el colorant. Heu d’obtenir una merenga ferma i brillant.
  5. Barregeu els altres 40 g de clara amb el sucre i l’ametlla. Remeneu-ho bé amb l'ajuda d’una espàtula fins a formar una pasta.
  6. Afegiu aquesta pasta a la batedora i barregeu-ho a velocitat baixa fins que s’integri. Retireu el bol del robot i seguiu-ho barrejant amb l'ajuda d’una espàtula fins a obtenir la textura adequada, que no ha de ser ni molt líquida ni molt ferma. Amb la pràctica aprendreu quin és el punt òptim que heu d’aconseguir.
  7. Amb l'ajuda d’una mànega de pastisseria, feu cercles de massa sobre un paper d’enfornar (ajudeu-vos d’aquesta plantilla, que heu d'imprimir en DIN A3). Deixeu-ho reposar 1 h, aproximadament, fins que la superfície dels macarons s’hagi assecat i no sigui enganxosa.
  8. Passat el temps, enforneu-ho a 160 ºC uns 10 min, aproximadament. Cadascú coneix el seu forn, així que haureu d'ajustar el temps.
  9. Traieu-ho del forn i deixeu-ho reposar fins al moment de farcir-los.

Elaboració de la crema de llimona:

  1. Barregeu el suc de llimona, el sucre, l’ou i el rovell.
  2. Escalfeu la preparació en un cassó fins que arribi als 100 ºC. Aneu-ho remenant per evitar que s’enganxi.
  3. Quan la crema arribi a la temperatura, retireu-la del foc i afegiu-hi la mantega trossejada. Barregeu-ho.
  4. Incorporeu-hi la nata i barregeu-ho.
  5. Quan la crema arribi als 65 ºC, afegiu-hi les fulles de gelatina, que haureu rehidratat durant 5 min en aigua, i barregeu-ho.
  6. Tapeu-ho amb paper film i reserveu-ho a la nevera un parell d’hores.

Elaboració de la crema de mantega:

  1. En un bol, barregeu la clara i el sucre.
  2. Poseu-ho al bany maria mentre ho bateu amb unes varetes. Quan la barreja arribi als 80 ºC, retireu-ho del foc i seguiu-ho batent fins que comenci a muntar.
  3. Incorporeu-hi el sucre de llustre i seguiu-ho batent.
  4. Quan la barreja arribi als 40 ºC, afegiu-hi la mantega tallada a daus petits i barregeu-ho fins a obtenir una crema fina.
  5. Reserveu-la a la nevera fins al moment d’utilitzar-la.

Elaboració del farcit:

  1. Barregeu 120 g de crema de llimona i 120 g de crema de mantega.
  2. Incorporeu-hi la ratlladura d’una llimona.
  3. Ompliu amb la crema obtinguda els macarons.
  4. Poseu els macarons en un recipient hermètic i deixeu-los reposar a la nevera unes hores abans de consumir-los.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: