Preparació
- Per fer les mandonguilles, netegeu els peus de porc amb vinagre i aigua dues vegades.
- En una cassola i amb un bon raig d’oli d’oliva coeu els peus de porc amb llorer, pebre negre, una mica de bitxo i aigua, 2 h, aproximadament,.
- Un cop cuits, deixeu-los refredar, i quan estiguin tebis desosseu-los.
- Marqueu la cansalada a la paella amb foc fort i poseu-la al forn a 170 ºC 45 min.
- Trinxeu els peus de porc i la cansalada i barregeu-los.
- Prepareu un sofregit de ceba i afegiu-hi la carn magra picada del porc. Quan comenci a enrossir, poseu-hi els peus de porc trinxats amb la cansalada i deixeu que es barregi tot i s’enrosseixi. En aquest moment afegiu-hi també la picada d’avellana.
- Un cop cuit, deixeu refredar aquest farcit, però no del tot, ja que els peus de porc li donen un toc gelatinós al farcit que faria difícil de poder-lo treballar.
- Feu les mandonguilles amb el trinxat. Passeu-les per farina i fregiu-les amb oli molt calent. Un cop enrossides, reserveu-les.
- Prepareu un fumet de peix.
- Feu un altre sofregit de ceba. Afegiu-hi la sípia tallada a daus petits i una mica de romesco. Quan tingueu aquest sofregit preparat, incorporeu-hi fumet de peix i coeu-ho 40 min per tal que la sípia s'estovi i es cogui tot plegat.
- Per al praliné d’avellana: A la Termomix poseu per cada 100 g d’avellanes 50 g de sucre, fins aconseguir una salsa líquida que posareu al fons del plat.
- Poseu les mandonguilles al forn per donar-los el darrer toc, i quan les traieu munteu el plat amb una pinzellada de praliné d’avellana. Al damunt poseu-hi les mandonguilles, i, damunt d’aquestes, la salsa amb la sípia. Acabeu de decorar-lo amb unes quantes avellanes garapinyades.