Consells de cuina La Vanguardia

Aquest dolç és típic de Setmana Santa, propi del poble on va néixer el meu pare, Montblanc.

El Menjar Blanc, tot i que agafa el nom de Reus, és típic de tot el Camp de Tarragona. S’acostuma a consumir durant la Quaresma i el seu origen se situa a l’època medieval. Està elaborat a base d’ametlla, sucre i midó (d’arròs o de blat de moro) i s’aromatitza amb llimona i canyella. Tot i així, com passa amb aquests dolços populars, cada casa té la seva recepta particular.

Aquestes postres em porten records de quan era petita: les poques vegades que recordo el meu pare a la cuina era precisament per preparar aquestes postres que a ell el transportaven a la infància. Veure’l esprémer el nèctar de les ametlles i elaborar amb paciència el menjar blanc era tot un esdeveniment! I al meu pare dedico el post d’avui. Per cert, aquí teniu una altra recepta meva de menjar blanc.

Preparació

  1. Per a la llet d’ametlla: tritureu les ametlles amb l'aigua i deixeu-la reposar 2 h com a mínim. Coleu la llet per un drap ben fi esprement tot el suc.
  2. Per al menjar blanc: dissoleu la Maizena en un rajolí de llet d’ametlla freda. En un cassó al foc, escalfeu la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, aparteu-ho del foc i deixeu infusionar les aromes una estona.
  3. Traieu la canyella i la pell de llimona, afegiu-hi la Maizena i torneu-ho a posar al foc, remenant-ho sense parar. Quane arrenqui a bullir i s’espesseixi, traieu-ho del foc i repartiu-ho en les cassoletes de servir.
  4. Tapeu-ho a pell i reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

25 feb

XXIII Festa de la Carxofa d'Amposta

La carxofa és un producte ben present a la gastronomia ebrenca i Amposta és una de les poblacions...

25 feb

La Ruta del Xató

La Ruta del Xató és un aventura que combina gastronomia, vins, paisatges i aventura. El...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto