Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els darrers anys, en moltes ciutats catalanes s’ha popularitzat la celebració del 'Holi', la festa hinduista dels colors, que commemora el final de l’hivern i l’arribada de la primavera. Acabat l’estiu, és el torn del 'Divali'. Moltes comunitats religioses arreu del món celebren una gran festa a finals d’estiu o a la tardor. Lògicament, aquest fet està relacionat amb el cicle de la terra: el balanç de les collites i els millors desitjos per a la temporada següent. El 'Divali' n’és un exemple. S’invoca i es venera la deessa de la prosperitat, Lakshmi, que es diu que la nit del tercer dia del festival es passeja pel món per repartir riquesa. Per això, les cases i els carrers es guarneixen de festa i, sobretot, es pengen fanalets, omplint de llum tots els racons. 'Divali' vol dir, precisament, ‘camí de llum’ o ‘brillantors’. Durant cinc dies, els hinduistes aprofiten per comprar roba, fer-se regals i trobar-se amb els amics i la família.

 

ELS DOLÇOS i LA PAU

En una festa grossa d’aquesta cultura, no hi poden faltar els dolços, sobretot uns pastissets anomenats 'mithai', que es troben per tot arreu i arrodoneixen els àpats familiars. A la frontera entre l’Índia i el Pakistan, una de les més bel·ligerants del planeta, el 'Divali' representa una treva i els soldats s’intercanvien felicitacions, llums i 'mithai'.

Preparació

  1. En un pot al foc, desfeu la mantega, afegiu-hi les ametlles mòltes o en pols, el sucre i la nata líquida. Abaixeu el foc i remeneu-ho entre 10 i 12 min, impedint que s’enganxi. El millor és fer servir una espàtula i anar-hi fent força i enlairant-ho.
  2. Apugeu el foc fins que la barreja s’enfosqueixi.
  3. Folreu una base o un recipient poc profund (millor si és antiadherent)amb paper film transparent. Aboqueu-hi la barreja i alliseu-ho amb la part posterior d’una cullera.
  4. Acabeu la part de dalt del dolç amb les ametlles i els pistatxos mòlts i reserveu-ho a la nevera un mínim d’1 h (si pot ser 2 h, millor).
  5. Traieu-ho de la nevera i talleu-ho en forma de diamants (o com més us agradi). Serviu-ho fred.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: