Què cuinar La Vanguardia

Tot i que el dilluns de Pasqua ja fa dies que ha quedat enrere, avui us poso la recepta que faig sempre a casa.

Preparació

  1. Per al pa de pessic: separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum. Munteu les clares amb la resta del sucre i afegiu-les suaument als rovells (a mi m’agrada reservar-me una tercera part de la clara per afegir-la al final, després de la farina).
  2. Afegiu-hi la farina tamisada, la llimona, (la resta de clara) i aboqueu-ho dins un motlle encamisat. Coeu-ho uns 25 min a 180 ºC amb el forn ja calent i l’escalfor de baix.
  3. Traieu-ho del forn i deixeu caure el motlle sobre el marbre amb un cop sec. Així surt l’aire de dins i no s’abaixa el pa de pessic. Desemmotlleu-lo i gireu-lo cap per avall sobre un paper de forn empolsat amb sucre en pols. D’aquesta manera us quedarà més pla de dalt.
  4. Deixeu-ho refredar i, opcionalment, congeleu-ho ben tapat amb paper film.
  5. Per a l'almívar: poseu l’aigua i el sucre al foc i deixeu-la bullir 2 min per tal que es dissolgui el sucre. Afegiu-hi el licor i reserveu-ho.
  6. Per a la trufa: trossegeu la xocolata ben petita. Escalfeu la nata amb el sucre i barregeu-ho fins que es dissolgui el sucre. Aboqueu la nata calenta sobre la xocolata trossejada i remeneu-ho bé fins que es fongui tota la xocolata. Si cal, feu-ho amb el túrmix.
  7. Deixeu-ho refredar a la nevera, millor d’un dia per l’altre. Munteu-ho amb les varetes elèctriques com si fos nata muntada.
  8. Per a la cobertura: piqueu la xocolata ben petita. Escalfeu la nata líquida i el sucre. Quan arrenqui el bull aboqueu-la sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets. Espereu 2 min i barregeu-ho bé fins a obtenir una mescla homogènia. Feu servir el túrmix a velocitat mínima i sense incorporar aire. 
  9. Manteniu-la calenta en un bany maria fins al moment d’utilitzar-la, a uns 40-45 ºC.
  10. Muntatge: talleu el pa de pessic en tres pisos (i traieu també la part torrada de sobre!). Col·loqueu el primer pis de pa de pessic sobre la reixeta del microones i mulleu-lo amb la tercera part de l’almívar. Escampeu la melmelada i tapeu-ho amb un segon pis de pa de pessic. Mulleu-lo amb un altre terç de l’almívar i cobriu-lo amb la trufa de xocolata muntada. Tapeu-ho amb el tercer pis de pa de pessic i mulleu-lo amb la resta d’almívar.
  11. Cobriu tota la mona amb la cobertura de xocolata a 40-45 ºC, deixant que caigui pels costats fins que quedin totes les parets ben cobertes.
  12. Espereu que la cobertura es solidifiqui una mica i enganxeu els fideus de xocolata per tot el voltant, agafant grapats de fideus amb una mà i acostant-la als laterals (s’enganxen sols).
  13. Amb dues espàtules ben grosses, agafeu la mona de la reixeta i col·loqueu-la sobre la blonda. Adorneu-la al gust de cadascú, amb la resta de cobertura, plomes, ous i pollets.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22-24 set

37a Fira de Calella i l’Alt Maresme

Amb més de 30 anys d’història, la Fira de Calella i l’Alt Maresme s’ha convertit en...

24 set

'El Masnou, terra de mar' amb tast de vins

Descobriu el Masnou tot gaudint de la seva gastronomia amb l’itinerari “El Masnou, terra de mar”,...

24 set

Festes de la sega de l'arròs de les Terres de l'Ebre

Els municipis de la zona del delta de l’Ebre reten homenatge a la tradició pagesa del territori. Com...

24-25 set

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto