Receptes de Nadal La Vanguardia

Preparació

  1. Per a la mousse: a la Thermomix, poseu l’escorça del formatge trossejada, amb la sal fumada, 450 ml de nata líquida i l’aigua de taronger. Coeu-ho 3 h a la mínima velocitat, a 70-80 ºC. Si no
  2. teniu Thermomix, ho podeu preparar al bany maria, amb cura de remenar-ho, perquè no s’enganxi a la cassola.
  3. Coleu-ho i deixeu-ho reposar en una safata allargada tota la nit.
  4. Dissoleu les fulles de gelatina, prèviament hidratades en aigua freda, en 50 ml de nata tèbia i reserveu-les.
  5. Munteu la barreja de formatge i nata amb unes varetes, amb cura de no passar-vos; no cal batre-la gaire temps, la preparació es munta amb una rapidesa sorprenent. Quan la crema
  6. de formatge estigui muntada, afegiu-hi la nata amb la gelatina i reserveu la mousse en un motlle, 2 h.
  7. Per a la salsa de nous: poseu les nous en un cassó amb la pela de llimona, la canyella i el litre de llet, deixeu-ho coure 2 h a foc molt lent, el mínim que pugueu.
  8. Afegiu-hi el sucre, perquè la salsa s’espesseixi, coeu-ho 8-10 min, retireu-ho, coleu-ho i deixeu-ho refredar.

MUNTATGE

  1. Serviu una cullerada de salsa de nous al plat.
  2. Talleu la mousse amb la forma que vulgueu i acompanyeu-la amb una torrada de pa cruixent i alguna flor d’herba aromàtica.

CONSELL
També podeu acompanyar la mousse amb confitura de nabius, o fer-la servir com a base d’una amanida.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

04 nov - 10 des

Jornades del Llagostí de la Ràpita 2017

Del 4 de novembre al 10 de desembre se celebra una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del...

09-10 des

Dolços de Nadal a Món Sant Benet

El mes de desembre, i per donar la benvinguda al Nadal, Món Sant Benet i la Fundació Alícia obren...

10 des

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

24 nov - 10 des

V Jornades del Romesco de Cambrils

Diversos restaurants de Cambrils ofereixen, del 24 de novembre al 10 de desembre, menús basats en el romesco,...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto