Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Per a la mousse: a la Thermomix, poseu l’escorça del formatge trossejada, amb la sal fumada, 450 ml de nata líquida i l’aigua de taronger. Coeu-ho 3 h a la mínima velocitat, a 70-80 ºC. Si no
  2. teniu Thermomix, ho podeu preparar al bany maria, amb cura de remenar-ho, perquè no s’enganxi a la cassola.
  3. Coleu-ho i deixeu-ho reposar en una safata allargada tota la nit.
  4. Dissoleu les fulles de gelatina, prèviament hidratades en aigua freda, en 50 ml de nata tèbia i reserveu-les.
  5. Munteu la barreja de formatge i nata amb unes varetes, amb cura de no passar-vos; no cal batre-la gaire temps, la preparació es munta amb una rapidesa sorprenent. Quan la crema
  6. de formatge estigui muntada, afegiu-hi la nata amb la gelatina i reserveu la mousse en un motlle, 2 h.
  7. Per a la salsa de nous: poseu les nous en un cassó amb la pela de llimona, la canyella i el litre de llet, deixeu-ho coure 2 h a foc molt lent, el mínim que pugueu.
  8. Afegiu-hi el sucre, perquè la salsa s’espesseixi, coeu-ho 8-10 min, retireu-ho, coleu-ho i deixeu-ho refredar.

MUNTATGE

  1. Serviu una cullerada de salsa de nous al plat.
  2. Talleu la mousse amb la forma que vulgueu i acompanyeu-la amb una torrada de pa cruixent i alguna flor d’herba aromàtica.

CONSELL
També podeu acompanyar la mousse amb confitura de nabius, o fer-la servir com a base d’una amanida.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20-21 gen

1a Mostra Internacional de Pastisseria

Sant Vicenç dels Horts acull durant el cap de setmana del 20 al 21 de gener la 1a edició de la Mostra...

21 gen

VII Festa de l'Oli i l'Oliva

Durant tota una setmana, al gener, Ullastrell s’omple amb tota mena d’activitats al voltant del...

20-21 gen

Festa de Sant Antoni d’Alcanar 2018

La festivitat de Sant Antoni se celebra a Alcanar el cap de setmana posterior al 17 de gener. Un dels esdeveniments...

21 gen

Fira del Fesol 2018

A Catalunya, pels volts de Sant Antoni, se celebren moltes fires, i una de les més destacades és...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto