Preparació
- Passeu els musclos per aigua i poseu-los en una olla al foc amb un petit raig d’aigua, tapats. Deixeu que s’obrin.
- Traieu-los del foc i aboqueu-los en una plàtera perquè es refredin. Separeu les closques, traieu els filaments i reserveu els musclos.
- Renteu els espinacs. Escorreu-los.
- En una paella amb oli daureu els pinyons. Quan comencin a agafar color, tireu-hi els espinacs i remeneu-los uns segons. Retireu-los del foc.
- Poseu en un plat sal gruixuda i, al damunt, les cloves de musclo.
- Poseu-hi una petita quantitat d’espinacs amb pinyons i un musclo.
- Feu una salsa holandesa posant en un bol els rovells amb sal i el suc de llimona. Munteu-ho al bany maria perquè quedin escumats.
- Afegiu-hi, batent-ho, la mantega fosa, sense l’escuma blanca de la superfície i el xerigot del fons del cassó. Rectifiqueu-ho al punt de sal.
- Poseu una cullerada de salsa holandesa pel damunt de cada musclo i gratineu-ho al forn. Serviu-ho ben calent.