Receptes de Nadal La Vanguardia

L'altre dia, mentre dinava mirant el programa 'Cuines' de TV3, resulta que van fer unes postres amb melmelada d’albergínia! La pinta era espectacular, no semblava gaire difícil i em vaig animar a provar-la per a aquesta ocasió. No n’havia fet mai i penso que queda molt bona… La idea de mussaca ve de les capes que es posen al got: la capa de melmelada d’albergínia fa d’albergínia, la capa de granissat de maduixa fa de carn picada i la capa d’arròs amb llet fa de beixamel… Molt original, oi?

La recepta l’he fet gairebé igual que a TV3, però he posat menys sucre a la melmelada (he fet la proporció que acostumo a fer per a les melmelades: la meitat de sucre que de fruita) i he canviat les cireres per maduixes (em feia mandra treure els pinyols…).

Preparació

  1. Tritureu les maduixes amb el túrmix, afegiu-hi el licor de cassís i poseu-ho al congelador.
  2. Coeu en un cassó l’albergínia tallada a daus, el sucre i la polpa de la llimona durant 30 min a foc baix, remenant-ho de tant en tant. Deixeu-ho refredar a la nevera.
  3. Poseu en un cassó la llet, la pela de la llimona, la canyella i el sucre. Quan la llet bulli, afegiu-hi l’arròs i deixeu-ho coure durant 20 min. Retireu la pell de llimona i la canyella i tritureu-ho amb el túrmix. Deixeu-ho refredar a la nevera.
  4. En el moment de servir-ho, poseu la melmelada a la base d’un got, el granissat de maduixa a sobre (raspat amb una forquilla) i cobriu-ho amb la crema d’arròs. Serviu-ho al moment ben fred, abans no es fongui el granissat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 des

Escudella Solidària

Per Nadal no pot faltar un bon plat d’escudella, i  el 16 de desembre podreu gaudir-ne d’una...

16 des

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

16 des

Cuina en família d'A Taula

Cuina en família és una de les activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu desè aniversari...

16 des

Enotast de desembre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto