Què cuinar La Vanguardia

L'altre dia, mentre dinava mirant el programa 'Cuines' de TV3, resulta que van fer unes postres amb melmelada d’albergínia! La pinta era espectacular, no semblava gaire difícil i em vaig animar a provar-la per a aquesta ocasió. No n’havia fet mai i penso que queda molt bona… La idea de mussaca ve de les capes que es posen al got: la capa de melmelada d’albergínia fa d’albergínia, la capa de granissat de maduixa fa de carn picada i la capa d’arròs amb llet fa de beixamel… Molt original, oi?

La recepta l’he fet gairebé igual que a TV3, però he posat menys sucre a la melmelada (he fet la proporció que acostumo a fer per a les melmelades: la meitat de sucre que de fruita) i he canviat les cireres per maduixes (em feia mandra treure els pinyols…).

Preparació

  1. Tritureu les maduixes amb el túrmix, afegiu-hi el licor de cassís i poseu-ho al congelador.
  2. Coeu en un cassó l’albergínia tallada a daus, el sucre i la polpa de la llimona durant 30 min a foc baix, remenant-ho de tant en tant. Deixeu-ho refredar a la nevera.
  3. Poseu en un cassó la llet, la pela de la llimona, la canyella i el sucre. Quan la llet bulli, afegiu-hi l’arròs i deixeu-ho coure durant 20 min. Retireu la pell de llimona i la canyella i tritureu-ho amb el túrmix. Deixeu-ho refredar a la nevera.
  4. En el moment de servir-ho, poseu la melmelada a la base d’un got, el granissat de maduixa a sobre (raspat amb una forquilla) i cobriu-ho amb la crema d’arròs. Serviu-ho al moment ben fred, abans no es fongui el granissat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18-20 ago

Firamar 2017

Aquest agost engega una de les propostes més marineres de la temporada. Sant Pol de Mar celebra la tradicional...

20-21 ago

'Teatre entre vinyes' a Alta Alella

El Celler Alta Alella estrena la nova temporada de la seva iniciativa enoturística ‘Teatre entre vinyes’...

20-21 ago

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

15-21 ago

Ruta dels Vins de la FM de Gràcia

Amb motiu de la Festa Major de Gràcia s’organitza una activitat pensada per als amants del vi. Com cada...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto