Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a l’escuma de torró de Xixona: en un pot, barregeu la nata amb la llet i el torró esmicolat.
  2. Al foc, remeneu-ho sense parar fins a aconseguir una crema fina.
  3. Afegiu-hi el conyac, passeu-ho pel túrmix i per un colador.
  4. Ompliu un sifó amb la crema amb un embut, tanqueu-lo i introduïu-hi les càpsules. Agiteu-ho i reserveu-ho a la nevera 3 h.
  5. Per a la terra de torró de Xixona i cafè: barregeu el torró esmicolat amb el Maltosec i el cafè en pols.
  6. Amasseu-ho amb les mans fins a aconseguir una textura sorrenca.
  7. Per a les neules transparents: en un pot petit, poseu a coure l’isomalt a foc lent, remenant-ho de tant en tant, fins que estigui totalment líquid.
  8. Sobre el full de silicona, esteneu cinc fulls d’0bulato i pinteu-los amb el sucre isomalt líquid.
  9. Cobriu-les amb cinc fulles més d’obulato i enrotlleu-les sobre tubs metàl·lics. Feu-ho al forn a 180 ºC, 2 min.
  10. Retireu-ho del forn i deixeu-ho refredar una estona.
  11. Traieu els tubs i torneu a repetir l’operació fins a aconseguir les deu neules transparents.
  12. Conserveu les neules en un recipient hermètic amb gel de sílice fins que les feu servir.

MUNTATGE

Poseu una bola de gelat de cafè al plat com a base. Per sobre, col·loqueu-hi en equilibri una neula, farcida d’escuma de Xixona. Acabeu-ho escampant-hi la terra de Maltosec-cafè.

CONSELL 

Es pot fer servir pasta brick prèviament tallada en rectangular, pintada amb mantega fosa i empolsada amb sucre de llustre. S’enrotlla sobre els tubs metàl·lics i s’enforna 2 min a 180ºC. Així obtindreu un neula molt cruixent.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: