Preparació
- Poseu a bullir les patates amb pell en abundant aigua durant 30 min. Deixeu-les refredar i peleu-les. Aixafeu-les amb una forquilla.
- Salteu la cansalada, tallada a dauets petits, en una paella sense oli. Afegiu-hi la patata i remeneu-ho fins que aconseguiu la textura de trinxat.
- Salpebreu-ho. Salteu els bolets amb all i julivert. Salpebreu-los. Reserveu-ne la meitat.
- Sofregiu les cebes i els alls tendres, afegiu-hi els bolets, remeneu-ho i flamegeu-ho amb un raig de conyac.
- Aboqueu-hi una mica de brou i crema de llet, poseu-ho a coure fins que es redueixi lleugerament.
- Tritureu-ho fins que tingui una textura de salsa i salpebreu-ho. Feu els ous d’ànega a la paella, emmotllats, amb una mica d’oli. Poseu en un motlle la patata; al sobre, els bolets, i coroneu-ho amb l’ou d’ànega.
- Poseu-ho un moment al forn per escalfar tot el conjunt.
- Muntatge: poseu la patata i l’ou en un plat, resseguiu-ne el voltant amb un cordó de salsa de bolets, empolseu-ho amb porradell picat i acabeu-ho amb uns flocs de sal sobre l’ou.