Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Peleu i talleu les cebes i els porros a tires fines, la cabeça d’alls per la meitat, i poseu-ho en una cassola amb un bon raig d’oli. Ofegueu-ho a foc lent fins que la verdura s’estovi sense que s’arribi a daurar.
  2. Incorporeu-hi el tomàquet a meitats, els pebrots i els calamars nets i deixeu-ho estofar a foc lent 30 min sense tapar-ho. El calamar desprendrà aigua; per tant, no hi afegiu més líquid.
  3. Passada aquesta mitja hora afegiu-hi un manat de julivert, la tinta del calamar i 2 l d’aigua i deixeu-ho coure fins que el líquid es redueixi a la meitat. Coleu el brou amb què servireu l’ou, corregiu-ne el punt de sal i reserveu-ho.
  4. Per coure l’ou a baixa temperatura feu-ho en un forn a vapor que us permeti controlar la temperatura; coeu-lo a 63 ºC, 45 min.
  5. Serviu l’ou amb la salsa de l’estofat de calamar i marqueu la sípia neta. Talleu-la a rectangles i marqueu-la amb rombes a la cara exterior. Primer marqueu la cara on heu dibuixat els rombes a la paella; quan li doneu la volta, observareu que la sípia s’enrotlla sobre si mateixa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: