Preparació
Preparació
- Comenceu pel bacó. Amb l’ajuda d’un adult, feu que suï uns minuts en una paella. Quan s’hagi enrossit, retireu-lo.
- Peleu la ceba i piqueu-la. Sofregiu-la a la mateixa paella que el bacó, a foc suau, fins que s’enrosseixi.
- Afegiu-hi les carreretes i feu-les una cocció ràpida. Al darrer moment, torneu-hi a posar el bacó i barregeu-ho.
- Amb un tallapasta rodó, feu uns forats al centre de cada pa de motlle.
- Poseu les llesques sobre una safata de forn protegida amb paper per enfornar i, al forat rodó del pa, poseu-hi la barreja de bacó, bolets i ceba. Coroneu-ho amb un ou de guatlla i coeu-ho al forn uns 5 min.
- Passats els 5 min, traieu-ho del forn i tapeu les llesques amb la rodona de pa de motlle, com si fos una tapadora.
El consell
Si no teniu forn o no el voleu encendre, un cop foradat el pa, torreu-lo. Tot seguit, ompliu-lo amb la barreja de bolets, bacó i ceba ben calenta. Feu els ous de guatlla a la paella, poseu-los al damunt i tanqueu-ho amb la rodona de pa de motlle.