Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

En diverses tradicions, la mort i el record dels difunts se celebra amb expressions acolorides i, de vegades, gairebé festives. Pel Festival dels Fantasmes, els taoistes xinesos cuinen al vapor uns pans de colors que poden tenir formes ben florides, explica la cuinera xinesa establerta a Barcelona Kira Chen. Es fan ofrenes en petits altars, als cementiris, i s’hi porta roba i menjar. A més, s’hi cremen diners, tot i que, segons Jung Xing Zao, que viu a Premià de Mar, avui els bitllets que s’encenen són falsos. Tot es fa perquè els difunts no tinguin fred ni gana i perquè no els falti de res a l’altre món. En algunes zones, els rius s’omplen de fanalets per saludar i recordar els parents finats. Durant el Zhongyuan s’obren les portes de l’infern i els fantasmes dels morts tornen a la terra quan cau el sol, per visitar els vius i venjar-se’n si s’han sentit ofesos. També tornen els fantasmes del cel i els parents i amics que han mort en pau.

El mes dels fantasmes
Durant el setè mes del calendari lunar, els taoistes celebren el Zhongyuan. Coincideix amb una festa semblant per a la comunitat budista, l’Ullambana, i amb expressions similars entre les tradicions xineses. Per aquest motiu, tot el mes és conegut, en certes regions d’Àsia, com el mes dels fantasmes.

Preparació

  1. Diluïu el llevat en l’aigua tèbia. Remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar, 5 min.
  2. Remulleu els gínjols.
  3. Feu una muntanyeta amb la farin i aneu-hi abocant la barreja d’aigua i llevat, a poc a poc i sense parar de remenar. Pasteu-ho bé fins que us quedi una massa llisa. Deixeu-la fermentar 2 h fins que dobli el volum.
  4. Dividiu la massa en trossos, afegiu-hi el colorant i doneu-li forma. Afegiu-hi els gínjols i cuineu-ho 15 min al vapor. Després, apagueu el foc i deixeu-ho reposar dins la vaporera entre 3 i 5 min.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: