Preparació
Preparació
- Demaneu a un adult que us ajudi a fer el bacó. En una paella amb un raig d’oli, feu-lo suar, talladet, a foc mitjà. Reserveu-lo.
- Poseu aigua abundant en una olla gran, al foc, i, quan arrenqui el bull, aboqueu-hi els espaguetis. Feu-los bullir uns 8 min (o el temps que indiquin les instruccions del fabricant).
- Passat el temps de cocció, coleu els espaguetis amb molta cura i aboqueu-los directament sobre la cansalada; encara que quedi una mica d’aigua residual, no passa res.
- En un bol, bateu els ous, la nata, el formatge, la sal i el pebre.
- Aboqueu la barreja sobre els espaguetis, remeneu-ho una mica i a taula!
El consell
- La salsa carbonara també va molt bé per acompanyar altres tipus de pasta.
- Si ho preferiu, podeu substituir el bacó per una mica de pernil salat o, fins i tot, si voleu que quedi més suau, lpodeu preparar-la amb trossets de pernil dolç.
- Si no teniu formatge parmesà, també podeu fer servir algun altre tipus de formatge cremós que es fongui bé.