Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Traieu la tija dels espinacs i escaldeu-los en aigua bullent. Refredeu-los en aigua i gel, tritureu-los i coleu-los, i reserveu el puré.
  2. Formeu un volcà amb la farina i introduïu-hi els ous al centre, una mica de sal i un rajolí d’oli d’oliva, i pasteu-ho incorporant a poc a poc la farina als ous fins que obtingueu una massa llisa i homogènia. Afegiu-hi el puré d’espinacs. Deixeu-ho reposar a la nevera 1 h.
  3. Estireu la massa unes quantes vegades amb l’ajuda de la màquina per estirar pasta i talleu-la en tallarines d’1,5 cm d’amplada. Empolseu la pasta amb farina i reserveu-la a la nevera.
  4. En una paella reduïu a foc lent la nata líquida fins que s’espesseixi, i afegiu-hi 100 g de parmesà ratllat. Barregeu-ho, apagueu el foc i reserveu-ho.
  5. En una plàtera del forn, i sobre un paper antiadherent, empolseu el parmesà, enforneu-ho 7 min a 180 ºC fins que comenci a rossejar-se, traieu-ho del forn i deixeu-ho reposar sobre paper absorbent.
  6. Bulliu la pasta en 1 l d’aigua, un rajolí d’oli i un polsim de sal, 2 min.
  7. En el moment de servir-ho, incorporeu la pasta a la salsa i escalfeu-ho 2 min. Afegiu-hi unes tires de pernil i el cruixent de parmesà. Serviu-ho i acompanyeu-ho amb un parell de gambes vermelles marcades a l’instant amb un rajolí d’oli d’oliva i una mica de sal grossa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: