Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al pa de pessic: separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Munteu les clares amb la resta del sucre i afegiu-les suaument als rovells. Afegiu-hi la farina tamisada i la ratlladura de llimona. Aboqueu-ho dins un motlle untat amb mantega i farina i coeu-ho 25 min a 180 ºC. Deixeu-ho refredar i talleu-ho longitudinalment en tres discos.
  2. Per a l’almívar: coeu l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona durant 5 min. Fora del foc, afegiu-hi un rajolí de licor.
  3. Muntatge: mulleu amb almívar un primer pis de pa de pessic. Escampeu-hi la melmelada i cobriu-ho amb un segon pis de pa de pessic. Mulleu-lo amb almívar i cobriu-lo amb una tercera part de la gema (o de melmelada si és de sara). Cobriu-ho amb el tercer pis de pa de pessic i mulleu-lo amb la resta d’almívar. Cobriu tota la mona amb la resta de gema (o de sara), deixant que caigui pels costats fins que quedin totes les parets ben cobertes. Alliseu bé la part superior i enganxeu l’ametlla filetejada per tot el voltant. Adorneu-ho al gust de cadascú.
  4. Per al rovell: bateu una mica els ous i barregeu-los amb l’aigua. Passeu-ho per un colador fi.
  5. Barregeu el sucre amb la Maizena. 
  6. Uniu les dues mescles i poseu-ho en un cassó al foc remenant-ho contínuament fins que s’espesseixi.
  7. Aboqueu-ho sobre una plata ben grossa per tal que es refredi ràpidament.
  8. Per a la sara: bulliu l’aigua amb el sucre durant 3 o 4 min fins aconseguir un almívar espès. Aboqueu l’almívar en forma de rajolí sobre els rovells sense deixar-ho de batre amb les varetes elèctriques fins que es refredi l’almívar. Incorporeu-hi la mantega i bateu-ho fins que quedi ben homogeni. Reserveu-ho.
  9. Un cop estigui tot el pastís recobert de sara, enganxeu-hi els Lacasitos de colors.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: