Consells de cuina La Vanguardia

Aquesta original pastís de xocolata amb pasta fil·lo el vaig aprendre a un monogràfic de xocolata del Club Social Caprabo. El pastís ens va encantar a tots els presents, tots bloguers: un brownie boníssim que sorprèn per la textura cruixent de l’exterior i la suavitat de l’interior, mentre que la salseta de pinya l’alleugereix i li dóna el punt d’humitat que necessita el pastís. Menjat una mica tebi, resulten unes postres delicioses i un pèl contundents, ideals per a un àpat d’amanida lleugera que ens porti directament a les postres. Sensacional!

Preparació

  1. Reserveu 25 g de mantega. Deixeu la mantega restant fora de la nevera.
  2. Foneu la xocolata al microones vigilant que no es cremi. Afegiu-hi la mantega pomada i barregeu-ho bé fins que quedi homogeni.
  3. A part, bateu els ous amb el sucre fins que blanquegin. Incorporeu-hi la xocolata i barregeu-ho.
  4. Incorporeu-hi la farina i les nous trossejades i barregeu-ho.
  5. Aboqueu-ho dins un motlle de silicona i coeu-ho al microones 3 min a màxima potència. Comproveu la cocció i coeu-ho 1 min més, si cal.
  6. Piqueu les ametlles garapinyades amb una picadora i barregeu-les amb la mantega reservada fosa.
  7. Pinteu les dues fulles de pasta fil·lo amb la barreja de mantega i col·loqueu-les una sobre l’altra en forma de creu. Doneu-los la volta de manera que la part untada quedi a la part de sota.
  8. Col·loqueu el pastís al mig i tapeu-lo amb la pasta fil·lo com si fos un farcell.
  9. Coeu-lo al forn uns 10 min a 200 ºC fins que sigui daurat. Desemmotlleu-lo i reserveu-lo.
  10. A part, tritureu la pinya amb el suc fins que quedi una salsa sense fils. Serviu el pastís tebi amb la sopa de pinya en una gerra a part.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

La geografia de la cuina italiana

La cuina italiana es caracteritza per una increïble varietat de plats i sabors. Aquest...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

25 feb

IV Mostra d'olis d'oliva al Priorat

Per quarta vegada, el Celler Clos Figueras organitza una mostra d'olis d'oliva catalans que vol donar suport al...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto